Publicat el 29/10/2018

El passat dissabte 20 d’octubre es va organitzar a Vilassar de Dalt una nova edició del Let’s Clean Up Europe

És una iniciativa de neteja d’un espai natural per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat. En aquesta ocasió els participants van recollir al voltant de 500kg de residus.

Una trentena de persones van participar en el Let’s Clean Up de Vilassar i van recollir al voltant de 500kg de quilos de residus al llarg del recorregut que va des de can Silva fins al camp de tir vell. Escombraries, mobles, roba, pneumàtics i fins i tot un videt són alguns dels objectes que es van trobar als participants a la jornada de neteja del bosc. La jornada, que també va comptar amb la participació dels ADF, va començar a les 10 del matí amb un esmorzar i la reunió prèvia amb indicacions i consells de seguretat.

El Let’s Clean Up és una acció comuna a tot Europa i pensada per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura tal i com s’ha pogut comprovar amb aquesta jornada. L’acció també vol promoure la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos i deixar clar que el bosc no és un abocador. Aquesta acció s’enmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i és un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea i que a Catalunya hi participen, entre altres, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

Deixa un comentari