Vilassar de Dalt es retroba amb el Castell | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/07/2012

Després de trenta anys de litigis, aquest passat cap de setmana, s´ha pogut tornar a accedir al Castell de Vilassar un dels edificis medievals més ben conservats de la zona.
El Secretari General de Cultura de la Generalitat, Francesc Xavier Solà, va presidir la visita inaugural al Castell que va tenir lloc el passat t divendres 20 de juliol al matí. L´alcalde, Xavier Godàs, i la resta de regidors del consistori el varen rebre a la sala de plens on va signar el Llibre d´Honor de l´Ajuntament.
L´acte institucional també va comptar amb la presència de la Directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, Maria Àngels Torras, així com també dels alcaldes i autoritats de les poblacions veïnes, membres del Consell Comarcal, del Consorci de Promoció Turística del Maresme i del Consorci de la DO Alella.
La visita, conduïda per la guia de Tanit Didàctica i Difusió Cultural, Paula Lloret, va consistir en un recorregut pel pati exterior rodejant tot el seu perímetre, el pont del fossar, el pati d´entrada, la capella, el porxo principal i el pati interior de la torre. Amb aquest recorregut es dóna a conèixer els orígens d´aquest edifici d´interès nacional, els seus moments d´esplendor i les anècdotes més destacades de la seva història.
La visita institucional va posar punt i final amb una degustació de vins oferts per la DO Alella.

Deixa un comentari