Publicat el 31/03/2023

La visita a Masnou de la consellera de Presidència també serveix per donar a conèixer el programa Esport Blau, que fa practicar vela i natació a alumnes de totes les escoles del municipi

 

 

 

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha visitat El Masnou per conèixer algunes de les iniciatives que s’impulsen al municipi en pro de la transició energètica i de la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Després de la rebuda institucional a la Casa de la Vila, l’alcalde, Jaume Oliveras, ha convidat Vilagrà a fer un recorregut a peu pel centre del municipi i fins al Complex Esportiu Municipal, al parc de Vallmora, amb l’objectiu de mostrar-li la instal·lació fotovoltaica que s’està acabant d’enllestir a la coberta del pavelló nou. Els 243 panells que s’hi han col·locat proporcionaran a l’equipament una potència instal·lada total de 11.780 Wp d’electricitat verda. Per dur a terme aquesta inversió de 98.010 euros, l’Ajuntament del Masnou ha rebut una subvenció del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), que cobreix el 50% del cost esmentat.

Des de l’Ajuntament s’ha aprofitat la visita per explicar a la consellera l’aposta del Masnou per l’electricitat fotovoltaica. A banda de la instal·lació del Complex Esportiu, a finals de l’any passat es va enllestir una altra a la coberta de l’Edifici Centre formada per 183 plaques (83.265 Wp) i en breu es començarà la licitació per muntar-ne de noves a la Casa de la Vila, Ca n’Humet, les escoles Ferrer i Guàrdia i Ocata i sobre un dels dipòsits d’aigua del municipi.
Tant aquestes quatre últimes instal·lacions com la de l’Edifici Centre podran utilitzar-se per a l’autoconsum compartit, entre edificis municipals. Més endavant, seran fonts de generació d’electricitat fotovoltaica per a la comunitat energètica local que vol posar en marxa l’Ajuntament.

La zona de vianants del carrer de Roger de Flor ha estat l’eix principal que ha fet servir la comitiva per desplaçar-se des de la Casa de la Vila i fins al Complex Esportiu. L’alcalde ha pogut mostrar, per tant, a Vilagrà, bona part de les transformacions urbanístiques més rellevants que s’han fet al Masnou durant els darrers anys, amb l’objectiu de crear més espais públics de qualitat per a la ciutadania i reduir el trànsit de vehicles.

Esport blau

Just després de veure la instal·lació fotovoltaica del Complex Esportiu, Vilagrà, Oliveras i la resta de representants polítics i tècnics d’ambdues administracions s’han dirigit fins al Club Nàutic per conèixer el programa Esport Blau, que impulsa l’Ajuntament del Masnou. Val la pena precisar que la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya depèn orgànicament de la Conselleria de la Presidència.

El programa es duu a terme des del curs 2021-2022 i se’n beneficien els alumnes de 1r, 3r i 5è de primària de totes les escoles del municipi. El curs actual (2022-2023) són 679 els infants que participen en el programa Esport Blau. L’alumnat de 1r i 3r fa deu sessions de natació al llarg del curs. El de 5è és el que practica vela i activitats associades a aquest esport i a la cultura marinera. Aquesta activitat és possible gràcies al conveni de col·laboració acordat per l’Ajuntament del Masnou i la Federació Catalana de Vela.

Visita institucional

Durant la rebuda institucional a la Casa de la Vila, Vilagrà ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament del Masnou i ha recordat visites anteriors que havia fet al municipi. “Avui soc aquí com a consellera de la Presidència per visitar diverses obres finançades en part per la Generalitat”, ha declarat a la sala de plens, just abans d’iniciar el recorregut per la vila. La consellera ha volgut posar en valor la col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments “per tirar endavant projectes estratègics per als municipis”. “El Govern estarà sempre al vostre costat, en tots els fronts i per a tots els reptes”, ha conclòs.

La llista completa de les personalitats que han participat en aquesta trobadainstitucional és la següent:

 • Honorable Sra. Laura Vilagrà i Pons, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
 • Il·lustríssim Sr. Jaume Oliveras i Maristany, alcalde del Masnou.
 • Sr. Joan Borràs i Alborch, delegat territorial a Barcelona del govern de la Generalitat de Catalunya.
 • Sr. David Agustí Belart, director dels Serveis Territorials d’Administració Local a Barcelona.
 • Sr. Josep March Claret, representant territorial de l’Esport a Barcelona (Consell Català de l’Esport).
 • Sra. Sílvia Folch i Sánchez, portaveu del Grup Municipal d’ERC.
 • Sra. Monika González Huerva, representant del Grup Municipal del PSC.
 • Sr. Ricard Plana i Artús, regidor d’Urbanisme i Obres i d’Esports.
 • Sra. Cristina Ramos Santamaria, regidora de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible.
 • Sr. Xavier Torres Isach, president de la Federació Catalana de Vela.
 • Sr. Manel Freixa i Cortacans, president del Club Nàutic El Masnou.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

Deixa un comentari