VII Cicle de Sarsuela al Foment Mataroní. La Rosa del Azafrán | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/05/2011

La Rosa del Azafrán. Música de Jacinto Guerrero
Lletra: Federico Romero i Guillermo Fernández-Shaw
Intèrprets: Joventut Lírica de Barcelona, cors i Orquestra Simfònica titular.


Sarsuela en dos actes, adaptació lliure de la comèdia de Felix Lope de Vega “El perro del hortelano” .
Gaudeix de popularitat per les seves melodies encantadores i sol ser més representat que les seves anteriors sarsueles “Los Gavilanes” i “El huésped del sevillano”, per la relativa facilitat de posada en escena.
El llibret, com en la majoria de les sarsueles, alterna les parts cantades amb les parlades. La part cantada no supera l´hora de durada. Tanmateix, malgrat el temps, el llibret manté l´actualitat, gràcies a la seva qualitat literària. El tema és clàssic: l´amor entre dos personatges de diferents classes socials. El nom de la sarsuela es deu al safrà (crocus sativus) que és una planta amb arrel bulbosa, de flors morades i estigmes vermells que s´usa per condimentar i per tenyir de groc, també té algunes propietats medicinals.
Es fa referència, al llibret, a l´amor, que és tan fràgil com aquesta flor peregrina tardoral, que brolla en sortir el sol i mor en caure la tarda.
Data: Diumenge, 29 de maig del 2011
Hora: 6:00 de la tarda
Lloc: Foment Mataroní, carrer Nou, 11 –
Tel. 93 7903450
Fax. 93.741.02.46 info@matarofoment.org
Preu: 23 € / 21 € amb descompte (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats)

Deixa un comentari