Publicat el 15/03/2016

El Museu de Mataró presenta a Can Marfà la mostra Vestir l’automòbil. Els tèxtils que es mouen amb tu, produïda pel Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i empreses del sector.

L´exposició té per objectiu explicar la presència, importància i tecnologia dels elements tèxtils que intervenen en un vehicle, i remarcar la recerca permanent que es realitza sobre el tema i les empreses que hi treballen. 

En un cotxe s’utilitzen entre 40 i 60 metres quadrats de teixit, uns 25 quilos. Si ho multipliquem pel nombre de vehicles que es produeixen, ens adonem de la importància del tèxtil en la indústria de l’automoció.

L´exposició s’organitza en quatre àmbits:

—El que veiem (el vestit), on es presenten els elements que són visibles i aporten estètica i confort al vehicle: seients, catifes, panells de portes, safates, para-sols, maleter…

—El que no veiem (la roba interior i el calçat), on hi ha els components interiors amb les seves diverses funcions: aïllants i insonoritzants, airbags, cinturons, revestiments de cables, pneumàtics…

—Fibres i estructures. Materials que s’utilitzen, les seves propietats i els requeriments cada cop més complexos que han de complir: teles no teixides, teixits de punt i de calada, trenats…

—El cotxe del futur, lleuger, reciclable i intel·ligent. Els nous materials i les noves prestacions, amb mostres de la recerca i innovació que s’està duent a terme.

La mostra estarà tancada el Divendres Sant, l´1 de maig i el 24 de juny.
Grups i vistes guiades amb cita prèvia: calarenas@ajmataro.cat, tel. 93 741 29 30 (de dl a dv de 9 a 14 h).

Lloc: Museu Can Marfà, Gènere de punt
Passatge de Can Marfà, 1 – Tel. 937 58 24 01
museum@ajmataro.cat – www.culturamataro.cat

Activitats: Durant la permanència de l’exposició tindran lloc diverses activitats de divulgació, que seran desenvolupades amb les entitats col·laboradores.
Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari