Publicat el 12/01/2024

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha anunciat la convocatòria de la onzena edició de la beca d’investigació i recerca local Ernest Lluch, beca que es concedeix cada dos anys

 

 

La Beca té com a objectiu impulsar la recerca sobre el municipi i el seu entorn en totes les àrees, amb especial èmfasi en la història, la geografia i el patrimoni cultural i artístic.

Les sol·licituds poden presentar-se fins a la mitjanit del 13 d’octubre de 2024, al registre general de l’Ajuntament. Els documents necessaris inclouen el currículum del sol·licitant i una memòria del projecte d’investigació, on es detallin els objectius, la metodologia que s’utilitzarà i les fonts i bibliografia que es consultarà.

Edicions anteriors
La primera edició de la beca Ernest Lluch de recerca local (any 2002) va premiar el treball de Francesc Caballé, que portava per títol La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX. La segona edició la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX. El guanyador de la tercera edició va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat. El premiat de la quarta edició va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007. La cinquena edició la va guanyar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba amb Vilassar de Mar indià. La beca de la sisena edició va recaure en Miquel Gurrera i Francesc Busquets i seu el projecte Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar. La guanyadora de la setena edició va ser la cooperativa d’arquitectes Lacol amb el projecte titulat Vilassar de Mar fabril. A la vuitena edició, la beca Ernest Lluch va recaure en Jordi Casanovas i Alexis Serrano i el seu projecte Vilassar de Mar, una història americana. Societat i economia a cavall del vell i el nou món. Segles XVIII-XX. A la novena edició, la beca va ser per al capità de la Marina Mercant Agustí Martín i Mallofré i el seu treball Ran de mar, la memòria dels pescadors de Vilassar de Mar. L’edició onzena, l’any 2022, va quedar deserta. Podeu consultar els treballs guanyadors al web del Museu Municipal.

Convocatòria: https://www.vilassardemar.cat/sites/default/files/media/document/CONVOCATORIA_XI_BECA_ERNEST_LLUCH_2024.pdf

Bases: https://www.vilassardemar.cat/sites/default/files/media/document/BASES_XI_BECA_ERNEST_LLUCH_2024.pdf

 

Redacció

 

Deixa un comentari