Publicat el 14/08/2021

El Centre Cívic Lluís Jover ha estat triat com un dels centres de tot Catalunya on, des d’avui, la ciutadania es podrà vacunar contra la covid-19 sense haver de demanar cita prèvia

El Departament de Salut ha decidit impulsar aquesta mesura per tal d’assolir, el més aviat possible, la immunitat de grup i assegurar-se que, al setembre, quan les feines i les escoles ja operin amb total normalitat, s’hagi aconseguit la màxima protecció possible contra la covid 19.

Així, les persones encara no vacunades podran rebre la seva dosi al Centre Lluís Jover, número 22, de dilluns a divendres, de 4 de la tarda a les 8 del vespre.

Aquesta instal·lació del nostre municipi s’afegeix a la llista de 25 centres de vacunació repartits per tot el territori català per tal d’administrar la vacuna sense cita. Tot i això, Salut recomana demanar hora al web: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ per facilitar l’organització dels centres.

Segons informa Salut, la vacunació està “exclusivament dirigida a primeres dosis de les franges d’edat obertes”, es a dir, a les persones a partir dels 12 anys que encara no tenen cap dosi administrada i compleixin els criteris de vacunació: no ser contacte estret d’algú amb la covid-19 o no haver passat la malaltia els darrers 2 mesos.
En cas de necessitat, i de manera excepcional durant el període estiuenc, en aquests centres també s’administrarà la segona dosi a aquelles persones que hagin rebut la primera en qualsevol altre centre.

Cal recordar que la població que es vacuni ara arribarà a la màxima protecció del vaccí al setembre, just a temps per la tornada a l’escola i el retorn a les feines.

Variant delta i cinquena onada
L’explosió de la variant Delta ha dividit la pandèmia en dos mons. D’una banda, el dels més grans de 40 anys, un 70% dels quals ja té la pauta completa de la vacuna (fins a un 93% en més grans de 70). De l’altra, els que se situen per sota dels 40, on les xifres s’inverteixen: sobretot en els menors de 34 anys, les primeres dosis arriben a poc més de la meitat.
Iniciada aquesta setmana, la vacunació dels adolescents de 12 a 15 anys avança, en canvi, a bon ritme: un de cada cinc ja ha rebut la primera injecció i, aquest dimarts, hi havia més de 7.000 cites demanades.
Amb l’arribada de la variant delta, Salut ha elevat el percentatge de població que ha de ser vacunada per poder aconseguir l’anomenada immunitat de grup, ja que aquesta variant contagia entre cinc i vuit persones per cada infectat.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari