Unió de Pagesos reclama que l’IVA de la flor i planta ornamental segueixi sent reduït per no agreujar encara més la crisi que viu el sector | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/07/2012

Unió de Pagesos insisteix en demanar al Govern de l’Estat que s’esmeni l’eliminació de l’IVA reduït al sector de la flor i la planta ornamental ja que segons la norma aprovada divendres passat per l’executiu que modifica l’IVA, aquest impost passarà de tenir el 8% al 21% en aquest sector, increment que afectarà de forma força negativa als productors.


El sindicat recorda que el sector de la flor i planta ornamental està especialment afectat ja que el passat hivern va patir fortes gelades, a més de la competència, en els últims anys, de països tercers amb l’entrada massiva a la Unió Europea de productes realitzats a costos molt més reduïts.


Catalunya, juntament amb València, Andalusia, Murcia, Galícia i Canàries, és una de les zones amb major producció de flor i planta ornamental de l’Estat, amb una superfície de més de 1.800 hectàrees, concentrades sobretot a les comarques del Maresme, Gironès i la Selva.


El sindicat es va adreçar ahir als grups parlamentaris amb representació al Congrés dels Diputats perquè la pujada general de l’IVA es tramiti com a projecte de llei per tal que es pugui modificar i, d’aquesta manera, evitar perjudicis greus a la pagesia.


Unió de Pagesos reclama que s’apliqui un IVA reduït per a tots els bens i serveis usats per a la producció agrícola i ramadera ja que inclouria a la pagesia de règim fiscal especial i a la del règim general i evitaria que es donessin problemes de tresoreria derivats de pagar l’impost per avançat.


El sindicat denuncia que aquest increment de l’impost tindrà un impacte molt negatiu per a la pagesia catalana ja que representarà un sobrecost anual d’uns 45,6 milions d’euros per als productors.

Deixa un comentari