Publicat el 12/03/2015

Unió de Pagesos ha lliurat avui al director de la Representació de la Comissió Europea (CE) a Barcelona, Ferran Tarradellas, les primeres signatures recollides fins ara, 1.765, dins la campanya d’adhesions a la denúncia interposada pel sindicat davant la Comissió Europea contra l’aplicació estatal de la nova Política Agrària Comuna (PAC). El lliurament s’ha fet a la seu de la Representació de la CE a Barcelona, on s’hi ha concentrat un centenar de persones en suport a l’acció. El sindicat seguirà recollint signatures dins la campanya La PAC per a la pagesia. No per als absentistes! fins el 15 de maig, data en que s’acaba el termini de presentació de sol·licituds d’ajudes previst per la nova PAC.


El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona s’ha compromès a enviar avui a la seu central de la CE les signatures recollides, i també a convocar una reunió entre Unió de Pagesos i la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea per tal que el sindicat pugui traslladar d’una manera més directa a aquest organisme el seu malestar per l’aplicació de la nova PAC per part de l’Estat espanyol, que suposarà retallades il·legals de fins a 41,5 milions d’euros anuals a Catalunya, a més de discriminacions greus. Unió de Pagesos ja va presentar una denúncia davant la CE contra el Govern espanyol per aquest motiu el passat 12 de febrer.


La campanya endegada pel sindicat per donar a conèixer l’abast de les conseqüències d’aquesta aplicació de la PAC, contrària a la normativa europea, consta de xerrades arreu del territori, a més de butlletins electrònics divulgatius i impresos disponibles a totes les oficines d’Unió de Pagesos.
A la concentració de Barcelona davant la seu de la Representació de la CE han participaran Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, així com la resta de membres de la Comissió Permanent del sindicat, coordinadors comarcals i responsables de sectors, entre altres sindicalistes.
Unió d’Unions també ha fet avui el primer lliurament de les signatures recollides fins ara per les organitzacions que formen part del sindicat dins aquesta campanya a la seu de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, a Madrid.
D’altra banda, Unió de Pagesos es mobilitzarà a Madrid el proper 26 de març amb el lema Per uns preus justos per a la pagesia, per la rendibilitat dels sectors agrícoles i ramaders, en el marc de la manifestació convocada per Unió d’Unions a nivell estatal per denunciar les retallades a la pagesia en l’aplicació estatal de la nova PAC, a més dels dèficits de la Llei de la cadena alimentària, les caigudes de preus en origen en diversos sectors o l’increment dels costos de producció.

Deixa un comentari