Publicat el 15/04/2015

Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, i José Manuel de las Heras, coordinador estatal de la Unió d’Unions, es varen reunir al Parlament Europeu amb l’eurodiputat Josep M. Terricabras (ERC); Per la tarda ho varen fer amb els eurodiputats Ernest Urtasun (ICV), Estefania Torres (Podem), amb Francesc Gambús (UDC) i Esther Herranz (PP), i avui dimecres 15 d’abril es reuniran amb Ramon Tremosa (CDC), a les 9.30 h i amb Javi López (PSC) i representants del PSOE, a les 11.00h.
Unió de Pagesos i Unió d’Unions demanen que el vi, pel seu caràcter de productes part de la dieta i la cultura alimentària mediterrània, tingui un tractament diferenciat a la proposta de resolució sobre l´Estratègia Europea en Matèria d´Alcohol que el Parlament Europeu votarà a finals d´abril i que preveu la prohibició de fons públics per a la promoció d’alcohol.
La proposta de resolució conté mesures positives per a la prevenció de l´alcoholisme i els seus efectes en particular sobre col·lectius de risc en la població, però torna a cometre l´error, freqüent en diverses institucions, de no discriminar adequadament entre els diferents tipus de begudes i de consums.
La proposta de resolució també atemptaria contra la possibilitat de realitzar campanyes informatives al sí de la UE sobre la diferenciació dels vins de qualitat i impulsar el consum responsable.

Deixa un comentari