Unió de Pagesos demana al Govern català tota la informació d’Eurovegas per conèixer l’afectació de les terres agrícoles al Parc Agrari del Baix Llobregat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/06/2012

Unió de Pagesos ha demanat al Govern català, en una carta dirigida al president de la Generalitat, Artur Mas, que faciliti al sindicat la informació que té sobre el projecte de Las Vegas Sands Corporation sobre la instal·lació d’Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat, a més de totes les dades disponibles respecte a l’afectació de les terres agrícoles, informes elaborats pel propi Govern o altres entitats sobre l’impacte territorial que tindria. El sindicat també reclama informació sobre les valoracions d’infraestructures que caldria modificar perquè s’implantés la instal·lació al Baix Llobregat, així com altres sobre el projecte que siguin rellevants per a les persones que viuen i treballen en aquest territori.


Unió de Pagesos exposa en la carta dirigida a Artur Mas que tramet aquesta sol·licitud d’informació basant-se en l’ordenament jurídic (Llei 26/2010 de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques), que garanteix el dret dels ciutadans a obtenir informació veraç i de qualitat dels seus governs. A més, el sindicat, com a representant majoritari al camp català, recorda que l’Estatut de Catalunya obliga el Govern a consultar a les organitzacions professionals agràries en la definició de les polítiques públiques que els afectin.


El sindicat recorda en la seva carta que el Parc Agrari del Baix Llobregat, zona en la qual s’ubicaria el resort d’oci de l’empresa americana, té una qualificació urbanística de sòl agrícola de valor protegit pel seu valor natural i agrari, segons el Pla General Metropolità, i que té en vigor un Pla Especial Urbanístic de Protecció i Millora.


Unió de Pagesos també recorda al Govern català el propi departament d’Agricultura forma part de l’òrgan de gestió del Parc Agrari, i que porta a terme accions per a la millora i promoció de les explotacions agràries de la zona, amb una important inversió pública. El sindicat afegeix que, segons dades d’Agricultura, aquest Parc Agrari, una de les principals zones de producció hortícola de Catalunya, ocupa unes 1.500 persones i que s’hi està fent un esforç important de modernització i posada al dia, sobretot pel que fa a la comercialització dels productes.


Unió de Pagesos adverteix que ara, les especulacions sobre les negociacions entre el Govern i Las Vegas Sands estan posant en perill tot aquest capital econòmic agroalimentari i humà, fet que s’agreuja perquè la Generalitat ni confirma ni desmenteix cap de les informacions, i això provoca inseguretat i un malestar creixent entre les explotacions agrícoles de la zona.

Deixa un comentari