Unió de Pagesos aconsegueix que Agricultura publiqui a la seva web els preus internacionals de l’avellana i la comparativa amb els de la Llotja de Reus | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/06/2012

Unió de Pagesos ha aconseguit que el departament d’Agricultura publiqui a la seva web els preus en origen dels mercats internacionals de l’avellana i la comparativa d’aquests preus amb els que cotitza la Llotja de Reus al mercat nacional, després d’haver-ho demanat el sindicat reiteradament.


Per a Unió de Pagesos la publicació d’aquestes dades suposa un pas endavant quant a la transparència del mercat de l’avellana i per a la informació de la pagesia sobre els preus del producte que aquesta conrea. A més, el sindicat continuarà treballant per aconseguir el mateix grau de transparència en els mercats de l’ametlla i la garrofa.


Les dades sobre els preus de l’avellana publicats a la web d’Agricultura avui per primera vegada s’actualitzaran cada setmana. Per poder-les consultar cal anar a l’apartat ‘Seguiment internacional de l’avellana’, dins de ‘Preus en origen’, ‘Observatori Agroalimentari de Preus’, a ‘Estadístiques i observatoris’ (http://www20.gencat.cat/portal/site/DAR)
 
La informació publicada a la web del Departament conté els preus mitjans setmanals en euros/quilo closca a la llotja de Trabzon (Turquia), i els de l’Institut de Servei per al Mercat Agroalimentari d’Itàlia (ISMEA), a més del preu setmanal de la cotització que elabora la Llotja de Reus i una gràfica comparativa de l’evolució dels tres preus.

Deixa un comentari