Unió de Pagesos aconsegueix que Agricultura faciliti la producció de blat de moro ecològic al incloure-ho al Programa de foment 2012-2014 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/07/2012

Unió de Pagesos ha aconseguit que el departament d’Agricultura es comprometi a treballar per facilitar la producció de blat de moro ecològic a Catalunya al modificar el Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2012-2014 i incloure algunes de les esmenes i aportacions que hi va fer el sindicat.


El sindicat recorda que Catalunya, tot i tenir les condicions agroclimàtiques adequades, no pot produir blat de moro ecològic perquè la producció queda contaminada pel blat de moro transgènic i, per tant, deixa de ser apte per ser emprat per a la producció ecològica. Aquest fet provoca que la producció catalana de blat de moro ecològic sigui merament testimonial. Les reiterades contaminacions han fet que la pagesia ecològica en deixés de produir en no poder-ne treure el valor afegit de la certificació ecològica.


A més, el Programa de foment de la producció ecològica també recull l’acceptació de l’esmena d’Unió de Pagesos que feia referència al reforçament de l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) de Manresa com a centre de referència en matèria de producció agrària ecològica i fomentar la seva coordinació amb la resta d’ECA per facilitar la formació agrària a Catalunya.


Una altra de les qüestions proposades pel sindicat i que Agricultura ha incorporat al Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2012-2014 és l’obertura dels ajuts agroambientals per al 2013 a nous beneficiaris.

Deixa un comentari