Publicat el 27/10/2022

Una regata de 60 milles nàutiques que se celebrarà el divendres 28 d’octubre. La Golden Cup consta de dues proves, una regata llarga i una curta

 

 

 

 Marina Badalona s’ha incorporat com a port base de la regata Golden Cup que se celebrarà del 28 al 30 d’octubre, per la qual cosa, sumant esforços amb Marina Vela Barcelona, la regata comptarà amb dues seus per acollir la flota i organitzar els esdeveniments socials a terra. El lliurament de premis del Trofeu Marina Badalona es farà el dissabte 29 en l’hotel del Port i el quetx Ciutat Badalona serà el vaixell del comitè de regata.
La Golden Cup consta de dues proves, una regata llarga i una curta. L’equip que aconsegueixi millor resultat, combinant ambdues proves, s’alçarà, el diumenge 30, amb la IV Golden Cup.

La primera prova, el Trofeu Marina Badalona, sortirà d’aquest port la tarda del divendres 28 d’octubre i consistirà en un recorregut costaner d’unes 60 milles nàutiques amb final a Badalona. La flota, d’una vintena d’embarcacions d’onze clubs diferents, ja està gairebé tota a Badalona.
La segona prova, el Trofeu Marina Vela Barcelona, que se celebrarà el diumenge 30 d’octubre, consistirà en un circuit costaner de 15 milles amb sortida a Badalona i arribada davant l’hotel Vela a Barcelona.

Una competitiva flota de més de vint embarcacions està ja preparada per participar-hi. Entre els inscrits destaca l’HYDRA, DK46, campió absolut de les últimes edicions de la Copa del Rei. També hi participarà el jove badaloní Pere Crespo, Campió d’Espanya de patí a vela, que competirà en la categoria Solitaris a bord del seu TRANSCOVERY, un Fortuna 9, i amb la participació de sis velers de Badalona.

L’últim vencedor de la Golden Cup, Joan Balaguer, també serà a la línia de sortida per defensar el seu títol a bord del KORRIGAN, X46.
La participació del YELLOW ROSE, X35 de l’holandès Marten Jan Ringers, vencedor absolut de La Ruta de la Sal el 2021, del DIABOLIC, Sunfast 35, del belga Glenn de Brouwer, vencedor del Circuit de Regata d’Altura el 2021 i del SOPUTRES, Grand Doleil 45, del finés Jorma Nuutinen, donen mostra que la flota internacional tampoc no ha volgut perdre’s la cita.
Destacar la incorporació en aquesta competició d’Òscar Camps, fundador i director de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms, que participarà en la prova amb Joan Gironès a bord del SOLETE-OPEN ARMS.

Precisament, durant els dies de competició a Badalona, el divendres 28 i el dissabte 29, així com el diumenge fins a les 14.00h, es pot visitar el vaixell Astral, fet que aprofitaran molts dels participants de la competició.
Una altra de les aportacions en l’escala a Badalona és el servei especial meteorològic a càrrec de l’empresa d’Alfred Rodríguez Picó, que a través d’una app oferirà butlletins que s’actualitzaran cada hora.
Dídac Costa, amb dues voltes al món en solitari a les seves esquenes, i una altra a A2, serà present a la sortida de la regata a bord de l’IMOCA 60 de la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona.

La regata és puntuable per al Campionat de Catalunya d’Alçada, Solitaris i A2, així com per al Circuit de Regates d’Alçada. L’esdeveniment, compta amb la col·laboració del Club de Vela Badalona, l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat de Badalona, que servirà com a vaixell de comitè i el patrocini de l’empresa de seguretat marítima Ausmar i de la naviliera Trasmed.

Tant l’embarcació del comitè de regates, el quetx, com una embarcació independent estan a disposició dels mitjans de comunicació que vulguin fer seguiment de la cita, que arriba a Badalona per consolidar-se amb aquest circuit, que navega pel camp de regates de la Copa Amèrica, o amb d’altres que atreguin als regatistes.

 

Redacció
Imatge i font: Marina Badalona
Departament Comunicació

Deixa un comentari