Publicat el 22/06/2020

Enguany no se celebrarà la tradicional revetlla popular de Sant Joan al parc de Vallbellida. L’Ajuntament i l’associació de veïns i veïnes del barri han pres aquesta decisió de mutu acord per limitar el risc de contagi del coronavirus

Malgrat les restriccions, la Regidoria de Cultura, els Campaners de la parròquia, el Club Excursionista Teià, Òmnium Cultural i els Dimonis de Teià no volien deixar passar per alt la celebració de la nit més curta de l’any.
El solstici d’estiu és també la Festa Nacional dels Països Catalans, en què totes les terres de la mateixa parla s’il·luminen amb la Flama del Canigó: https://www.omnium.cat/ca/projectes/flama-canigo/

Enguany, el foc de la Catalunya Nord serà rebut a la plaça de l’1 d’Octubre per una comissió de les entitats organitzadores.
A les 21h els Dimonis encendran tres traques de petards des de diversos punts del municipi, seguides d’un repic de campanes.
Des de l’Ajuntament es fa una crida a tota la ciutadania a sumar-se a la “tronada” des del balcó de casa fent sonar olles i timbals per donar la benvinguda a l’estiu i compartir l’esperit col·lectiu de la revetlla.

Restriccions per la Covid-19
A manca de revetlla popular, l’Ajuntament podrà autoritzar la celebració revetlles i festes particulars a la via pública o en domicilis, sempre que els organitzadors en demanin permís i comuniquin prèviament el lloc on es realitzaran.
Previsiblement, la nit de Sant Joan de 23 al 24 de juny, la regió sanitària de Barcelona ja es trobarà en la fase 3 del desconfinament progressiu. En aquestes circumstàncies, caldrà adequar els grups socials que es puguin reunir durant la revetlla a un màxim de 20 persones, llevat d’aquelles que conviuen al mateix domicili
A més, caldrà mantenir la distància física de 2 metres entre els participants, així com fer ús de mascareta i el rentat de mans amb aigua i sabó, en comptes d’utilitzar el gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables.

Condicionants de la revetlla
El passat 12 de juny, l’Ajuntament va publicar un ban de l’Alcaldia en què es fixen les condicions per obtenir el vistiplau municipal a la celebració de festes particulars. A continuació es detallen els principals requisits:
– Caldrà presentar una instància per dur a terme revetlles a la via pública o en domicilis.
– El volum de la música s’haurà de moderar a partir de les 2 de la matinada seguint les indicacions de la Policia Local, per tal de no molestar el veïnat, sense que en cap moment pugui sobrepassar els nivells establerts en l’article 8 de l’ordenança municipal per a la regulació de sorolls.
– La realització de fogueres i el llançament de petards i pirotècnia resten supeditats a l’autorització de del Departament de Medi Natural. Per aquesta raó, caldrà presentar una instància a l’Ajuntament, que vehicularà les peticions al cos d’Agents Rurals de la Generalitat tenint en compte les condicions del Departament i de Protecció Civil.

Tallers en línia
Per anar fent boca, la Regidoria de Cultura ha programat dos tallers gratuïts relacionats amb Sant Joan per fer des de casa.
Diumenge 21 de juny a les 12h es farà un taller en línia per aprendre a construir coets ‘crackers’. Escriviu un correu a cultura@teia.cat i us facilitaran el material necessari.
Dilluns 22 a les 18h, es realitzarà un taller de coques per videoconferència. Apunteu-vos-hi a cultura@teia.cat i rebreu tota la informació.
Perill d’incendis
D’acord amb la Llei Forestal de Catalunya, des del passat 15 de març i fins al 15 d’octubre és prohibit de fer foc i llançar petards i coets a menys de 500 metres del bosc.
Lluny de les zones arbrades, el llançament de focs d’artifici, coets i petards haurà d’acabar a les dotze de la nit, tret de la nit de Sant Joan.

Franges i controls d’accés
Per prevenir el risc d’incendi forestal, l’Ajuntament de Teià fa setmanes que està executant els treballs de neteja i manteniment de les franges de protecció de les urbanitzacions de Santa Fe, Paradís i les Delícies.
Complementàriament, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral estan valorant la possibilitat de restringir l’accés i efectuar controls a les principals vies d’entrada a l’Espai d’Interès Natural en ocasió de la revetlla, ja que les platges de Barcelona i del Maresme estaran tancades i es preveu un augment considerable de persones a la muntanya.
Les autoritats volen evitar les aglomeracions, els comportaments incívics i la realització d’esdeveniments que poden introduir elements de risc en l’eradicació de la Covid-19 i que són incompatibles amb la preservació del patrimoni natural i contràries a la normativa del Pla Especial que regula els usos del sòl i les activitats permeses dins del Parc.
En aquest sentit, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha confirmat que l’Ajuntament comptarà amb la col·laboració de l’ADF Teià i ha agraït  la predisposició dels voluntaris de l’entitat en una jornada tan especial.

 

Deixa un comentari