Publicat el 31/07/2014

El President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el President de l´empresa Petronieves, Luis Alberto Nieves, han signat aquest juliol el contracte administratiu que permetrà a 13 ajuntaments maresmencs el repostatge de gasoil A (automoció) i C (calefacció) a un preu més reduït. Aquest estalvi econòmic s´ha aconseguit gràcies al sistema de compra agregada del Consell Comarcal que es basa en l´economia d´escala per aconseguir preus més competitius.
Segons ha explicat el President del CCM, l´adjudicació del contracte de gasoil “completa el mapa de compres d´energia que vam iniciar amb l´electricitat i a la qual després es va sumar el gas. L´objectiu és que els serveis públics del Maresme funcionin amb una menor despesa econòmica, però també amb un important estalvi energètic”. En aquest sentit, el concurs que ha fet el Consell Comarcal per adjudicar el servei de subministrament de gasoil a entitats públiques del Maresme contempla també un sistema que permet a cada ajuntament controlar el seu consum.
Aquesta és la primera compra agregada d´hidrocarburs per part de les administracions públiques que es fa a Catalunya. S´hi han adherit els ajuntaments d´Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d´Estrac, Calella, Dosrius, El Masnou, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Dalt. Tots ells sumen un consum de prop de 385.000 litres de gasoil A i de 95.000 litres de gasoil C.
El concurs públic per la compra agregada de gasoil ha incorporat totes les variables municipals, fet que permet donar resposta a les diferents necessitats locals. Es tracta, doncs, d´un servei “a mida”. En uns casos s´ha contractat només el repostatge de gasoil en una modalitat o en les dues existents (A i C) i en altres també s´ofereix la instal·lació i legalització dels dipòsits de combustible i dels sistemes de control dels sortidors. Tot plegat, l´adjudicació ha estat per un valor de 949.000 euros, una quantitat que representa un estalvi de 100.000 euros, que percentualment representen el 8,72% del preu de sortida. Desglossats, l´estalvi aconseguit en gasoil A és del 9,18% i en gasoil C del 2,56%. El percentatge augmenta fins el 20% en el cas de les instal•lacions de dipòsits i sortidors.
Ja fa 8 anys que el Consell Comarcal del Maresme aposta pel sistema de compra agregada com a mecanisme de suport als ens locals a l´hora d´aconseguir uns preus més competitius en l´adquisició de material o serveis.

Deixa un comentari