Publicat el 13/09/2016

Del 16 al 22 de setembre es celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
Sota el lema europeu “Mobilitat intel·ligent. Economia potent” s´organitzen un seguit d´activitats per fomentar noves formes de mobilitat que vetllin per una vida saludable, sostenible i segura.
En aquest sentit, la Regidoria de Medi Ambient, conjuntament amb la Regidoria d’Esports, la de Promoció de la Salut i la de Mobilitat, ha organitzat a Vilassar de Mar una pedalada popular i una caminada saludable, totes dues activitats gratuïtes i obertes a tothom. 

La primera activitat, la pedalada, es farà el diumenge 18 de setembre. Com ja s’ha fet en anteriors edicions, la pedalada lúdica i festiva serà apta per a tots els públics i té com a objectiu sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 a l´atmosfera i donar a conèixer els avantatges de triar la bicicleta per fer desplaçaments curts o combinats amb el transport públic.

El recorregut, d’uns 5,3 km, es farà pel nucli urbà, amb inici i final a la plaça de l´Ajuntament. Tot i que la pedalada començarà a les 10 del matí, caldrà que els participants es presentin a les 9.30 h, per inscriure’s i recollir la matrícula per penjar a la bicicleta. Al final de la pedalada es coneixerà l´estalvi de CO2 que s´ha aconseguit conjuntament entre tots els participants i es farà un taller de dibuix per als més petits i un taller d´inspecció tècnica de bicicletes. 

Es recomana a tothom que porti aigua i que, qui en tingui, també porti armilla reflectant; i es recorda l´ús obligatori del casc. Aquelles persones que no tinguin bicicleta poden contactar amb la botiga Corriol (tl. 93 759 34 33), que col·labora en l´esdeveniment facilitant bicis a les que no en tinguin (el nombre de bicicletes és limitat).

La segona activitat, la caminada, es farà el dimecres 28 de setembre i transcorrerà per una de les rutes saludables del municipi, dissenyades i pensades per facilitar la incorporació de l´activitat física en la vida diària de la ciutadania. Aquesta activitat, oberta a tothom, s’ha fet coincidir amb les activitats de la 18a Setmana de la Gent Gran. Començarà a les 9.30 h i tindrà com a punt de trobada l´Espai Cultural Can Bisa. 

Deixa un comentari