Una passejada pel barri Santa Maria Santa Anna Tió conclou la visita del Conseller Recoder als dos Premià | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/03/2011

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, va inaugurar dissabte 12 de març l´exposició sobre el projecte Pla de Barris a Santa Maria Santa Anna Tió, acompanyat dels alcaldes del dos municipis beneficiaris d´aquesta actuació, Joan Baliarda i Miquel Buch, respectivament.


Recoder va destacar en la seva intervenció que “al barri hi haurà un abans i un després amb la injecció econòmica de 9,6MM d’euros per a remodelar-lo de forma integral”, alhora que va fer referència al treball conjunt entre els Ajuntaments de Premià de Dalt, la seva estreta col·laboració i el sentit de pertinença al barri que hi ha entre el veïnat.


Després de recórrer els 18 plafons que conformen l´exposició, que acull la Biblioteca Martí Rosselló fins al diumenge 27 de març, el conseller i els alcaldes de Premià de Dalt i Premià de Mar van fer una passejada per la plaça Mil·lenari i torrent Santa Anna en mig de la intensa pluja que no va parar de caure.


Exposició a la Biblioteca Martí Rosselló de Premià de Mar
La mostra explica les principals actuacions que es duran a terme en el marc de la Llei de Barris.
 
Es tracta d´una reforma integral de tota la zona, amb actuacions de caràcter urbanístic, culturals, socials, de dinamització comercial… L´objectiu és augmentar la qualitat de vida dels veïns i promoure millors oportunitats, alhora que es proposa crear un eix central, l´Eix Cotet, que permeti el pas a peu de forma segura entre la part inferior del barri i l´Escola Santa Anna mitjançant la posada en marxa d´un camí escolar segur. Alhora, es potenciarà la zona situada entre les places Mil·lenari i de la República, tot amb l´objectiu de promoure la relació social i comercial dels veïns sempre a partir de l´equitat de gènere i amb l´aplicació de polítiques d´igualtat.


L´exposició inclou un apartat de participació ciutadana en què els visitants poden fer arribar els seus suggeriments i propostes sobre el projecte i un apartat específicament pensat pels infants en què aquests poden dibuixar i pintar quin barri volen.


El projecte, a l´abast de tothom
Per a promoure encara més la participació dels veïns del barri, l´Ajuntament de Premià de Dalt posa a la seva disposició un exemplar de l´ambiciós projecte de la Llei de Barris per Santa Maria Santa Anna Tió. El document es podrà consultar en horari d´oficines al Servei Municipal d´Ocupació i Promoció Econòmica, situat a la plaça Mil·lenari

Deixa un comentari