Publicat el 16/09/2015

L’alcalde de Mataró, David Bote, el de Granollers, Josep Mayoral i el de Sabadell, Juli Fernàndez, van fer el passat 4 de setembre, el viatge inaugural de la nova línia e13 de la xarxa d’autobusos d’altes prestacions ‘exprés.cat’ que promou la Generalitat de Catalunya. La presentació de la ‘Línia Orbital exprés.cat’ va estar organitzada per l’AMTU, entitat que ha reivindicat històricament aquest servei.
La Generalitat ha decidit reconvertir el servei regular existent fins ara en una nova línia de la xarxa exprés.cat. Aquesta és la 13a línia d’altes prestacions que funciona a la demarcació de Barcelona i la 19a de tot Catalunya (comptant la e4 de Tarragona-Reus que es posa en marxa aquest mateix mes de setembre). Es tracta, però, de la primera transversal a l’àmbit de la Regió Metropolitana de Barcelona i comunica de manera directa les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.
 
Amb la reconversió en bus exprés, la línia que uneix Mataró amb Granollers i Sabadell doblarà l’oferta actual, passant d’oferir 15 expedicions d’anada i de tornada amb una freqüència de pas d’una hora a un total de 27 expedicions per sentit els dies feiners, i 16 per sentit els dissabtes feiners, diumenges i festius. En alguns casos s’arriba a triplicar l’oferta, com és el cas dels dies feiners d’agost. Això permetrà comunicar aquestes ciutats amb serveis cada 30 minuts en hora punta.
 
El projecte d’implantació contempla reforçar els corredors Mataró – Granollers – Sabadell (directe), Argentona – Mataró i La Roca – Granollers. En aquest sentit, també es millora el servei de la 554: Argentona – Mataró i es desdoblarà la línia 5 La Roca – Granollers en L51 i L52, millorant-ne també la seva cobertura horària. Pel que fa a l’actual línia 550: Granollers-La Roca-Argentona-Mataró, seguirà amb servei amb 3 expedicions diàries. Totes aquestes línies interurbanes són operades per l’empresa Sagalés.
 
La línia, operada per Sagalés, forma part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona, de manera que els usuaris es poden beneficiar dels avantatges de les targetes multiviatge existents.
 
A més de velocitat comercial alta, la línia incorpora altres millores en el servei, com informació en temps real a les parades principals, vehicles accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, premsa gratuïta a bord i servei de Wi-FI.
 
A banda de les pròpies característiques que tindrà la línia per ser “exprés”, la línia e13 vertebrarà el territori, ja que permet la intermodalitat en gairebé totes les seves parades, per fer possible desplaçaments urbans i/o interurbans en el mateix viatge, gràcies a estar integrat al STI.

Deixa un comentari