Publicat el 06/06/2021

Aquesta iniciativa té la finalitat de reobrir locals actualment en desús i facilitar que persones emprenedores puguin realitzar-hi la seva activitat

El Ple municipal de Mataró va aprovar per unanimitat les bases reguladores de l’“Aixequem persianes” per a l’any 2021. Aquesta iniciativa de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament està destinada a la recuperació d’activitat econòmica a tota la ciutat, reobrint locals actualment en desús i incentivar que persones emprenedores puguin realitzar-hi la seva activitat.

Els ajuts van adreçats tant a propietaris de locals com a llogaters. Pel que fa a aquests últims, l’“Aixequem persianes” va destinat a persones emprenedores que vulguin iniciar una activitat comercial i/o de serveis, trasllats d’una activitat ja existent d’un local a un altre, quan el trasllat s’efectuï d’un local situat en planta alta a un altre obert al públic i situat a peu de carrer i també en casos d’obertura de nou establiment per una activitat ja existent a Mataró. Tots els locals han de ser oberts al públic i estar situats a peu de carrer.

El suport que s’ofereix per als propietaris és un pagament de l’import equivalent a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) del 2021, fins a un màxim de 1.000 €. En el cas dels llogaters, s’ofereixen ajuts de fins a 1.500 € per conceptes com l’import de la llicència ambiental, l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), la llicència urbanística, els honoraris del tècnic per a la tramitació d’obres i activitats i les despeses derivades de petits arranjaments del local.

Es preveu que el termini de sol·licitud s’iniciï a finals de juliol, un cop efectuada la publicació de la convocatòria als diaris oficials, i s’allargarà fins el 30 de setembre de 2021.

Aquesta acció es considera especialment adient, tenint en compte l’impacte en l’economia i el teixit productiu que està causant la pandèmia derivada del COVID-19. La Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró té com a finalitat, entre d’altres, fomentar una economia productiva que generi llocs de treball estables i de qualitat a la ciutat, promocionar la indústria, el comerç, el turisme i l’emprenedoria, així com promocionar i consolidar l’economia social i solidària i fer de Mataró una ciutat més atractiva per a les inversions.

 

 

 

Deixa un comentari