Una fundació pedagògica impulsa un projecte social i educatiu a Villa Bugatti de Cabrera de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme Una fundació pedagògica impulsa un projecte social i educatiu a Villa Bugatti de Cabrera. F. El Brot, dedicada a la formació de nens amb trastorns d’aprenentatge,
Publicat el 08/11/2019

La Fundació El Brot, dedicada a la formació de nens amb trastorns d’aprenentatge, finança el projecte gràcies al suport de diferents empreses i entitats

La Fundació Pedagògica El Brot, una entitat sense ànim de lucre nascuda el 1972 al Baix Llobregat, es proposa tirar endavant un projecte educatiu i social a les instal·lacions de Villa Bugatti, a Cabrera de Mar. Tot i que el projecte està en una fase inicial i encara s’estan tancant els termes de la compra de la finca amb els actuals propietaris, la Fundació El Brot ja compta amb diferents empreses i entitats que prendran part en el mecenatge del projecte, amb el suport destacat de la Fundació La Caixa.

Actualment la fundació té una escola concertada amb la Generalitat de Catalunya a Sant Joan Despí especialitzada en nens i nenes amb dificultats d’aprenentatge (DEA), específicament amb dislèxia i trastorn d’atenció que no estan condicionats pel seu potencial cognitiu. Des de fa més de quaranta anys ha desenvolupat una metodologia pedagògica pròpia per formar aquest tipus d’alumnat i combatre l’alt índex de fracàs escolar que pateixen. Fruit de l’alta demanda, l’escola es planteja ara fer un salt per poder atendre més alumnes, i és per això que es proposa ampliar el projecte a Villa Bugatti.

Segons el projecte educatiu, Villa Bugatti permetria acollir més de tres-cents alumnes de primària, ESO i fins i tot cicles de formació professional, i a la llarga podria esdevenir també residència per aquells que tinguin el domicili familiar massa lluny com per poder desplaçar-se cada dia.
La bona situació geogràfica, la ubicació del recinte enmig de la natura i la qualitat de les instal·lacions contribuirien a reforçar el mètode pedagògic basat en l’observació directa, l’expressió, les vivències i la immersió en l’entorn, i no pas en els llibres de text.

Així mateix, tot i que Villa Bugatti aculli aquest espai educatiu i social, els impulsors del projecte remarquen que l’actual activitat de banquets romandrà activa, juntament amb una escola d’hosteleria, clarament complementària amb les altres dues activitats.

Si la iniciativa d’El Brot tirés endavant esdevindria un projecte de referència al Maresme Sud, que donaria servei principalment a famílies de diverses comarques com el Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès però també més enllà, ja que actualment a Catalunya no existeix cap centre educatiu similar, al marge de l’actual escola de Sant Joan Despí, que mantindria la seva activitat.

El Brot
La Fundació Pedagògica El Brot neix l’any 1972 de la mà d’un grup de pedagogs que veuen la necessitat de crear un centre de reeducació al Baix Llobregat per poder atendre en horari extraescolar l’alumnat amb dificultats d’aprenentatge, principalment nens i nenes amb dislèxia i Trastorn del Dèficit d’Atenció (TDA). Fruit de l’èxit del projecte i de la necessitat de que aquests nens i nenes s’incorporin a un entorn escolar que entengui les seves dificultats, el 1989 neix l’Escola El Brot (primer a Sant Feliu de Llobregat i després a Sant Joan Despí), única a tot l’Estat espanyol. La Generalitat de Catalunya reconeix El Brot com a escola que desenvolupa un projecte educatiu de centre singular, basat en una metodologia i programes específics dissenyats per a un alumnat que presenta trastorns en l’aprenentatge. L’any 2011 neix Brot Madrid que segueix la mateixa metodologia pedagògica.

Villa Bugatti
Villa Bugatti neix l’any 1992 a Cabrera de Mar en un emplaçament privilegiat: a 20 minuts de Barcelona i a només 100 metres de la rotonda de l’autopista B-502. Actualment està dedicada al negoci de les cerimònies, i disposa de cuina pròpia. Té una capacitat per a 500 persones en els seus salons i 3.000 als jardins. Compta amb diversos espais recentment remodelats com la Orangerie, el Saló Hivernacle, els Jardins, el Saló Imperial o els espais dedicats exclusivament a les cerimònies civils.

 

 

Deixa un comentari