Publicat el 10/04/2018

La Guàrdia Urbana deté un home i decomissa un total de 120 plantes de ‘maria’ en avançat estat de creixement

Una fuita d’aigua va destapar dimecres passat una plantació de marihuana en un pis del barri de Sants de Barcelona, segons ha informat l’ajuntament de la capital catalana. La Guàrdia Urbana va detenir un home com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública (tràfic d’estupefaents) i defraudació del fluid elèctric, i va decomissar un total de 120 plantes de ‘maria’ en avançat estat de creixement i 26 esqueixos.
La intervenció es va iniciar per una trucada d’un veí que va observar que hi havia una important fuita d’aigua en un dels habitatges de l’edifici després de sentir un fort cop. Davant la sospita que a l’interior del pis hi hagués una persona caiguda que necessites assistència, la Guàrdia Urbana va sol·licitar la presència dels Bombers de Barcelona per entrar a l’habitatge. Una vegada a l’interior es va comprovar que no hi havia cap persona ferida i que la fuita era provocada per la caiguda d’un escalfador d’aigua.

48 quilos anuals de ‘maria’ i 250.000 euros de benefici
La patrulla del cos de policia del districte de Sants Montjuïc va observar que dins del saló de l’habitatge hi havia 26 esqueixos de marihuana en fase de creixement, per aquest motiu i mitjançant la Unitat d’investigació de la Guàrdia Urbana es va demanar una sol·licitud d’entrada al Jutjat de Guàrdia. Amb l’auto judicial que autoritzava l’entrada al pis, es va accedir a una habitació on es va poder comprovar que hi havia una plantació de marihuana i que la instal·lació elèctrica estava manipulada sense cap tipus de seguretat.
La Guàrdia Urbana va procedir al decomís de les plantes de marihuana, així com de tots els elements de la plantació. Aquesta quantitat de plantes d’interior poden produir una quantitat trimestral de 12 quilograms sent la seva producció anual estimada en uns 48 quilograms. El seu valor de venda en el mercat representen com a mínim uns 250.000 euros anuals els quals serien obtinguts com a beneficis del cultiu d’aquesta plantació.

ACN Barcelona

Deixa un comentari