Publicat el 18/09/2020

Tot i la situació actual, es vol commemorar la cita el proper diumenge, 20 de setembre, amb una cercavila que, amb l’espectacle La gran família, recorrerà alguns carrers del municipi

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric, així com possibles canvis en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Enguany, amb el lema “Per una mobilitat sense emissions”, la Setmana del 2020 es planteja com a objectiu assolir la neutralitat en emissions de carboni l’any 2050.
El proper diumenge, 20 de setembre, una cercavila amb l’espectacle La gran família, recorrerà alguns carrers del Masnou, per commemorar la cita.
Les persones assistents hauran de complir les mesures preventives de seguretat, distanciament físic i ús obligatori de mascaretes amb motiu de la COVID-19. I és que aquest any, la setmana per conscienciar sobre un nou model de mobilitat agafa més importància arran de la situació sanitària en què ens trobem i el paper destacat que hi té tant la mobilitat sostenible com la qualitat dels espais urbans.
La pandèmia ha capgirat la nostra relació amb l’entorn amb mesures com les distàncies de seguretat, la necessitat de més espais per a vianants, l’increment d’ús de la bicicleta…
A partir de les directrius del Pla de mobilitat sostenible del municipi, l’Ajuntament continua aplicant mesures que incentivin la mobilitat sostenible i la qualitat dels espais per a la ciutadania. D’entre les accions ja dutes a terme i les que es preveuen realitzar properament destaquen les actuacions en els entorns de les escoles per tal de millorar-hi la seguretat i evitar aglomeracions als centres educatius; els canvis de sentit de determinats carrers per millorar la mobilitat del trànsit rodat, i l’increment de carrers i espais per a vianants.

Dia de la cercavila: diumenge 20 de setembre
Horari: d’11,30 a 12,30 h
Punt de sortida: Jardins dels Països Catalans
Recorregut: Manila – J.F. Kennedy – Santiago Rusiñol – Mestres Villà – Tomàs Vives – Esperança – Roger de Flor i Plaça Nova de les Dones del Tèxtil.

 

Deixa un comentari