Publicat el 04/06/2021

El treball Epidèmies al Maresme a l’època moderna. XVI-XVIII de Bernat Llamas Vives, alumne del Col·legi Maristes Valldemia de Mataró, ha estat el guanyador del 17è Premi Terenci Thos i Codina

La Sala d´Actes del Col·legi d’Advocats de Mataró ha acollit aquest dijous l’acte de lliurament del 17è premi Terenci Thos i Codina de treballs de recerca de batxillerat. Uns premis que convoca l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró juntament amb el Grup d’Història del Casal de Mataró.
Donada la suspensió de la convocatòria de l’any passat amb motiu de la COVID-19, l’edició d’enguany, de forma excepcional, ha agrupat els treballs dels cursos 2019-2020 i 2020-2021.

El guanyador del 17è premi Terenci Thos i Codina ha estat el treball Epidèmies al Maresme a l’època moderna. XVI-XVIII de l’alumne del Col·legi Maristes Valldemia de Mataró Bernat Llamas Vives, essent-ne tutor el professor David Caravaca.
“El treball parteix de l’interès de l’alumne per investigar si abans de la pandèmia de la COVID-19 n’hi va haver altres i conèixer com les va afrontar la població. L’alumne realitza una radiografia del Maresme a l’Edat Moderna i analitza les pandèmies del Tifus, la Verola, la Lepra, la Pesta i la Grip Espanyola a nivell general i també a la comarca”, explica Jaume Vellvehí, president del Grup d’Història del Casal.

També s’ha guardonat amb un accèssit el treball És possible crear un Escape Town basat en la història de la Vila de Malgrat de Mar? d’Adrià Soler Ocaña, alumne de l’IES Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar, essent-ne tutora la professora Carola Sarda. L’autor combina la història i la tecnologia (webs, codis QR, imatges, xarxes socials, etc.) per a divulgar una etapa de la història, no només de Malgrat de Mar, sinó del món: l’epidèmia de pesta bubònica patida al segle XVII.

L’acte de lliurament dels premis ha estat presidit per la Degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, Maria Pastor Santana, qui ha posat en valor “la qualitat dels treballs d’investigació que hem rebut en aquesta doble edició i la dificultat que ha suposat per al jurat escollir un guanyador”.

Els altres dos finalistes han estat els treballs titulats Estratègia local. Una visió a l’horitzó de la ciutat de Mataró a través del seu Pla Estratègic 2022 i Existeix el fracàs escolar, però… fracassen els alumnes o el sistema?.
Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró

 

Deixa un comentari