UN SÓL MÓN. 5a Festa solidària a l’IES Thos i Codina de Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/12/2012

 Amb menys recursos que mai, però alhora més conscients de que no podem continuar així; l´IES Thos i Codina cel.lebra la seva 5a festa solidària.


Ja n´hi ha prou de parlar de 1er, 2n, 3er i 4rt món. Només hi ha un món i el que li passa ens afecta a tots. Enguany no podem parlar de solidaritat sense atendre la creixent pobresa i marginació que ens envolta, però tampoc podem caure en la temptació de convertir-ho en una excusa per desatendre la pobresa extrema que continua creixent a l´Africa. Des de la idea d´UN SÓL MÓN volem treballar en totes dues direccions, educant en un mateix estil de viure.
Ongs més properes com Càritas-Mataró, el Banc dels Aliments, AGIM o  joves de la presó de Quatre Camins, i iniciatives dels alumnes com un Mercat Solidari que implicarà a les botigues i als pares; revertiran en un ajut econòmic per les famílies més necessitades de Mataró. Amb la recollida de taps de plàstic, també ajudarem a un nen amb paràlisi cerebral.
I, d´altra banda, ONGs com Ajuda en Acció, VOLS, ACNUR, AFNE, MPDL o Save the children, ens parlaran de les situacions extremes a altres paissos, on arribarem nosaltres algún dia si no posem fil a l´agulla i ens impliquem en el dia a dia. La tradicional cursa “Quilòmetres de solidaritat” recaptarà diners per un projecte de desenvolupament al Níger.
Els alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà organitzaran una innovadora Olimpiada Solidària en format de concurs, amb promoció d´ongs, apostes i jocs cooperatius que també suposarà un benefici econòmic per l´ong guanyadora.
Així, tots en sortirem guanyant!…la solidaritat és contagiosa.


Dia:      dijous 20 de desembre
Horari:  8,00-13,30 h
Lloc:     IES Thos i Codina  (c/ Riera de Cirera, 57.  Mataró)

Deixa un comentari