Publicat el 12/04/2019

Fa cinc anys que la Càritas Parroquial de Premià de Dalt gestiona un rober situat a la Parròquia de Sant Pere

La Jacinta i l’Anna són dues de les voluntàries que fan possible el bon funcionament d’aquest projecte, i ens han obert les portes del rober perquè en coneguem el seu funcionament
Cada dimecres i dissabte, la Jacinta, l’Anna i tres voluntàries més s’encarreguen d’organitzar el rober de Càritas situat a la casa del Terçó, un espai parroquial on s’ofereix i s’intercanvia roba de segona mà“Al rober no només s’hi troben peces de roba, sinó que s’ha transformat en un punt de trobada pel poble”, explica la Jacinta. El rober és un projecte obert, on qualsevol persona pot adquirir roba de segona mà.
“En els casos on la persona ve a buscar roba per necessitat, dóna una quantitat simbòlica d’un o dos euros, en funció de la peça”, indica l’Anna. En canvi, aquelles persones que venen a la recerca de peces de roba a un bon preu, fan un donatiu superior.

El rober obre els dimecres a la tarda i els dissabtes al matí, i setmanalment hi assisteixen unes 30 persones. Els donatius que es recullen van destinats a la Càritas Parroquial de Premià de Dalt, que ajuda econòmicament a aquelles famílies que tenen dificultats per arribar a final de mes o cobrir les seves necessitats bàsiques.

Una organització exemplar
L’Anna ens explica que totes les peces de roba provenen de donatius particulars. “Quan ens arriba la roba, la classifiquem. Aquelles peces de roba que es troben en bon estat les distribuïm en funció de la temporada, si és per home o dona o bé si és per infants”. La roba que s’exposa al rober canvia en funció de la temporada i dels donatius que arriben, així que cada setmana s’hi poden trobar novetats.

 

Deixa un comentari