Publicat el 02/06/2021

La Generalitat té previst posar en funcionament el 14 de juny un nou servei de bus que connectarà Teià, el Masnou i Alella amb l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), altres equipaments sociosanitaris i el centre de Badalona

El nou servei de transport és un fruit del treball realitzat pels ajuntaments d’Alella, el Masnou i Teià amb els responsables de mobilitat i transport de la Generalitat per tal de facilitar a la ciutadania dels tres municipis del Baix Maresme el desplaçament al centre sanitari i també a altres serveis de referència ubicats a Badalona.

En la posada en marxa d’aquest nou servei, s’han programat un total de 14 expedicions diàries, 7 en cada sentit, de dilluns a divendres no festius, en l’horari comprés entre les 7 del matí (primera sortida) i les 16.15h (última arribada).
Atenent a l’afluència de trànsit en hora punta, a les dues primeres expedicions, -entre les 7 i les 10 del matí- la freqüència prevista de pas serà de 1 hora i 30 minuts i a la resta de viatges la freqüència es redueix a 1 hora i 15 minuts. Es calcula que, de mitjana, les expedicions completin el recorregut en 45 minuts, connectant de forma àgil i directa els serveis sociosanitaris badalonins citats amb els tres municipis del Baix Maresme.

En total es preveuen 10 parades d’anada i 7 de tornada. Les expedicions de tornada no desfaran el mateix camí recorregut per les d’anada, perquè des del centre de Badalona es dirigiran directament cap a Alella, el Masnou i Teià, sense tornar a passar per la zona de Can Ruti.
A Alella, el bus pararà a Guilleries i a Can Lleonart. A Teià s’han previst dues parades (a la plaça de l’1 d’Octubre i a la rontonda de Vallbellida) i una al Masnou (a l’avinguda de Joan XXIII). A Badalona, a més de Can Ruti, també hi haurà parada a l’Institut Guttman, a la residència per a disminuïts psíquics Can Ruti,  al carrer del Germà Juli-Prim (al costat dels jutjats) i al CAP Dr. Robert-President Companys.

A Alella ja es va fer una prova pilot amb un mini bus que connectava el poble amb Can Ruti i que ha estat el punt de partida per fer possible aquesta nova línia d’autobús. La nova línia de bus no tindrà cap cost per als ajuntaments i podrà ser utilitzada amb els bitllets integrats de 2 zones.

Aquesta nova línia dóna resposta a una històrica demanda de la ciutadania dels tres municipis: disposar d’una connexió directa en transport públic amb el seu hospital de referència, el de Can Ruti. En el cas d’Alella i Teià, aquesta línia és doblement important perquè també suposa una connexió directa, amb un únic transport, amb el centre de Badalona.
L’entrada en funcionament permetrà acomplir una de les actuacions previstes al Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 de l’Ajuntament d’Alella.

Recorregut previst anada TEIÀ-MASNOU-ALELLA

Teià
Plaça de l’1 d’Octubre
Rotonda Vallbellida

El Masnou
Av. de Joan XXIII – Berguedà

Alella
Les Guilleries – Emili Pòlit
Can Lleonart

Badalona
Centre disminuïts psíquics Can Ruti
Hospital Can Ruti
Institut Guttman
CAP – Dr. Robert – President Companys
Germà Juli – Prim

Recorregut previst tornada

Badalona
Germà Juli – Prim
CAP – Dr. Robert – President Companys

Alella
Can Lleonart
Les Guilleries – Emili Pòlit

El Masnou
Av. de Joan XXIII – Berguedà

Teià
Rotonda Vallbellida
Plaça de l’1 d’Octubre

 

 

Deixa un comentari