Publicat el 15/12/2020

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ja té a punt el programa d’activitats d’aquest Nadal que serà diferent i especial, donades les actuals circumstàncies sanitàries per la pandèmia de la Covid-19

El dia 5 de gener, els nens i nenes del poble, amb cita prèvia, podran saludar i lliurar  les seves cartes als Reis d’Orient. Els petits també podran deixar-les a les bústies reials que s’instal·laran els dies 2 i 3 de gener a la plaça del Poble, al parc dels Germans Gabrielistes i al carrer Mediterrani.

El consistori ha decidit mantenir les tradicions del Tió de Nadal, les visites al pessebre monumental i les exposicions de la Llar del Pessebre i la Nit de Reis, però amb formats diferents i adaptats a la nova realitat, amb totes les precaucions i tenint en compte les mesures de seguretat i sanitàries.

De l’agenda nadalenca han caigut actes com: la Fira de Nadal, els concerts, el partit de futbol de superveterans o la revetlla de Cap d’Any, i altres, com la pujada en grup al Montalt per deixar el pessebre, es mantenen però amb canvis importants. Així, aquest any els membres del C.C. Xurribikers seran els encarregats de pujar el pessebre, i després compartirem una fotografia del lloc on l’hagin deixat perquè tothom que ho vulgui pugui visitar-lo pel seu compte.

Enguany, el programa presenta menys activitats presencials i més virtuals per poder continuar gaudint de l’esperit nadalenc.
Entre les presencials destaquen les visites al pessebre monumental; les misses del dia 24, la del Pollet a les 20h i la del Gall a les 24h, i la rebuda dels Reis d’Orient.

Canvis significatius al Campament Reial i a la Nit de Reis
El consistori i els Amics de la Cavalcada han hagut de repensar el format d’aquestes activitats que canvien significativament per garantir les mesures de seguretat.

Aquest Nadal no hi haurà Campament Reial.
En aquesta ocasió, els dies 2 i 3 de gener, d’11 a 14h, els nens i nenes podran deixar les seves cartes, perquè aquestes arribin a mans dels Reis, a les bústies reials que s’instal·laran a la plaça del Poble, al parc dels Germans Gabrielistes i al carrer Mediterrani.

D’altra banda, la Nit de Reis també serà diferent i no hi haurà cavalcada, però els Mags d’Orient es ‘plantaran’ amb el seu seguici en un lloc encara per determinar. Allà, a partir de les 17h, els nens i nenes, amb cita prèvia, podran veure’ls i saludar-los des de la distància. La reserva d’hora es podrà fer del 18 al 20 de desembre emplenant un formulari al web municipal.
Els nens i nenes que per motius de malaltia o confinament per la Covid-19 no puguin sortir per saludar als Reis, podran demanar una videoconferència amb Melcior, Gaspar o Baltasar. La sol·licitud s’haurà de fer el dia 3 de gener a través del correu electrònic sbuch@svmontalt.cat

Activitats Llar del Pessebre (Casal de Cultura – Pl. del Poble, 6)
El pessebre monumental ‘Germans Grabielistes, entre el mar i la muntanya’, i les exposicions, organitzades pels Amics dels Pessebres, es podran visitar amb cita prèvia del 19 de desembre al 22 de gener, les vigílies de festa, dissabtes, diumenges i dies festius, de 12 a 14h i de 18 a 20h.
Podeu reservar hora:
Trucant al telèfon 666 182 527
Presencialment a la recepció del Casal de Cultura
Les visites estaran limitades a dues persones, excepte quan es tracti d’una unitat de convivència.
Enguany, com a novetat destacada, el pessebre i les exposicions també es podran visitar amb un Tour Virtual a través de la pàgina web municipal.

Tió de Nadal
El divendres dia 25, els prop de 200 nens i nenes que s’hi han inscrit podran recollir a la plaça del Poble les joguines i caramels (aptes per a persones celíaques) que el Tió baixarà de la muntanya.

Cap d’Any fotogràfic
Enguany, us convidem a fer-vos l’última o primera foto de l’any i compartir-la a les xarxes amb l’etiqueta #capdanysvmontalt

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt vol demanar a la ciutadania que durant tots els actes programats al poble i, també durant tot el període nadalenc, actuï amb responsabilitat  i respecti les normes de seguretat i sanitàries vigents.

Consultar programa de Nadal 2020:
https://www.svmontalt.cat/ARXIUS/2020/FESTES/DOCUMENTS/PROGRAMA_NADAL_2020.pdf

 

Deixa un comentari