Un món de llengües. La diversitat lingüística i el català al segle XXI. Xerrada a Arenys de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/01/2012

El divendres 24 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a lan Sala Noble del C.C.Calisay d’Arenys de Mar presentarem la interessant xerrada “Un món de llengües. La diversitat lingüística i el català al segle XXI” a càrrec de Maria Carme Junyent.
Ma Carme Junyent,
nascuda a la vila de Masquefa, és lingüista i professora de Lingüística general en la Universitat de Barcelona. També és la directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona (GELA).  Junyent és especialista en llengües africanes i ha fet una aportació decisiva a la presa de consciència de la diversitat lingüística a casa nostra, a través d’exposicions o activitats com la gimcana de les llengües.
El Grup d’Estudi de Llengües Amenaça-des es va crear l’any 1992 amb l’objectiu de promoure la recerca en llengües ame-naçades i donar a conèixer la diversitat lingüística i el seu valor. D’aleshores en-çà, el GELA ha organitzat nombroses activitats en tres àmbits fonamentals: la recerca, l’educació, i la dinamització cultural. També ha publicat llibres i materials didàctics, ha organitzat exposicions, ha creat jocs i activitats, i ha col•laborat amb altres organismes i entitats en activitats rela-cionades amb els seus objectius. El web del GELA és:
www.gela.cat.
Actualment, les persones que conformen la població catalana provenen de gairebé 200 estats. Atès que el nombre d’estats al món oscil·la entre els 220 i els 230, podem dir que hi ha catalans d’arreu del món. Gairebé 200 estats, més de 300 llengües i un creixement espectacular en els darrers deu anys. El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades s’ha aproximat a aquest fenomen a través de les llengües, n’ha fet l’inventari, ha creat materials, ha fet cursos, exposicions, etc., per donar a conèixer aquest patrimoni adquirit tan recent-ment amb l’objectiu de no malbaratar-lo.


 

Deixa un comentari