Publicat el 15/06/2020

Una cinquantena de veïns van llençar pedres i van accedir a un habitatge ocupat per joves migrants a Premià de Mar. Un dels ocupants i cinc agents dels Mossos van resultar ferits de poca gravetat

Segons informa d’Agència Catalana de notícies, ACN, poc abans de les onze de la nit, els Mossos d’Esquadra van rebre un avís per una baralla a l’avinguda Lluís Companys. Quan van arribar-hi, es van trobar que un grup de veïns havien accedit a un habitatge provocant danys materials i ferint de manera lleu un dels joves que l’ocupaven. Atès l’increment de veïns que es van plegar al lloc dels fet, va ser necessària més presencia policial i patrulles d’ordre públic. Els Mossos informen que els veïns van increpar els agents i van fer destrosses al mobiliari urbà. Per dispersar la gent, van haver de fer diverses càrregues i cinc mossos van resultar ferits lleus. Quan van aconseguir dispersar els veïns, els agents van acompanyar els joves a una habitació. Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors dels fets.

L ‘alcalde del municipi, Miquel Àngel Méndez, ja havia  denunciat divendres passat en un vídeo la “inseguretat” que es viu al municipi exigint més presència policial als Mossos i reclamant a la Generalitat i a l’Estat que actuïn davant la situació dels joves immigrants: “La Generalitat tutela els menors però quan arriba la majoria d’edat els deixa al carrer, sense llar i sense feina i això genera problemes que patim la societat”. Méndez també criticava la “facilitat” per ocupar habitatges mentre defensava la propietat privada “per defensar el dret dels propietaris i perquè normalment les ocupacions són un focs de problemes de convivència”. A més de tot això, l’alcalde criticava la “tebiesa” del codi penal davant la multireincidència: “Hem de reconèixer el sentiment de ràbia que té la població, que compartim, però és moment de demanar calma i deixar actuar les forces de seguretat”, afirmava.

Deixa un comentari