Publicat el 07/09/2022

Dimarts, dia 6, al vespre es va produir un vessament d’aigües fecals a la claveguera que baixa cap a Arenys de Mar i per la Riera baixava tot un riu d’aigües negres que amenaçava d’arribar a Arenys de Mar, i sobretot al mar.

 

Es va haver de parar el Ple uns minuts per fer diverses gestions i convocar els serveis tècnics i d’emergència oportuns, per valorar la situació del vessament. El problema va ser un embús al col·lector que feia que l’aigua fecal sortís per un sobreeixidor situat a la Riera, entre el pavelló i la gasolinera.

La màxima preocupació era que aquell vessament arribés al mar, amb les greus conseqüències mediambientals que això suposaria. Pel fet de ser de nit, es va fer més complicat esbrinar l’origen del problema, però es va poder saber el motiu del vessament.

Els serveis tècnics i d’emergència dels dos Arenys van valorar que la situació era estable i es podia esperar a l’endemà al matí per arreglar-lo, i així es va fer a partir de dimecres 7 a les sis del matí, quan es va començat a treballar per desembussar la claveguera. A més, la brigada municipal va treballat per fer un bypass exterior entre dues tapes de claveguera, per evitar que l’aigua arribi al mar.

Aquest fet denota que cal aplicar amb urgència el desviament del clavegueram directament cap a la depuradora de Canet, sense que l’aigua residual hagi de baixar primer cap a Arenys de Mar per tornar a pujar després fins a la depuradora.

Aquesta solució està contemplada en un projecte ja aprovat i per al qual existeix dotació pressupostària. En aquests moments el Consell Comarcal del Maresme està redactant el projecte executiu d’aquesta obra.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Munt

 

 

Deixa un comentari