Publicat el 16/05/2018

La Serralada de Cazorla, a la província de Jaén, alberga un dels boscos més antics d’Europa amb un teix amb més de 2.000 anys d’antiguitat que el converteixen en el més longeu d’Espanya i un dels pocs arbres d’Europa del S.I DC

La serralada de Cazorla és un bon exemple de la diversitat de paisatges en el territori andalús. La successió de serralades alberga més de 200 espècies animals i més de 2.300 vegetals el que la converteix en una destinació ideal per practicar senderisme.

Des del naixement del riu Guadalquivir, es pot resseguir un bonic sender dels ‘Teixos Mil·lenaris’ amb un dels ecosistemes més ben conservats d’Andalusia. El trajecte és curt i senzill de recórrer, tot just 30 minuts de recorregut en pla. Al llarg i al final del camí es veu en tota la seva grandesa una de les insígnies de la flora de la Serralada de Cazorla, Segura i les Viles: el teix. Alguns dels exemplars d’aquest erm andalús superen els 1.000 anys d’antiguitat.

Un dels solitaris teixos duplica en grandària als altres. És un exemplar de 2.000 anys, un dels més vells d’Europa i el seu immens tronc així ho acredita. Aquest espectacular exemplar que data de l’època de l’Imperi Romà, ha crescut incessantment durant els dos últims dos mil·lennis i ostenta el títol de l’ésser viu més vell d’Espanya i un dels pocs membres de l’exclusiu club dels arbres europeus amb més de 20 segles .

Deixa un comentari