Publicat el 04/06/2015

Les 19 personalitats que formen part del Jurat dels Premis s’han reunit per estudiar i fer la deliberació corresponent de les 68 candidatures presentades, provinents de 59 empreses. Els Premis Pimes compten amb 4 modalitats:
Pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa;
Comerç més competitiu;
Premi Fundació PIMEC als valors d’empresa, i
Premi a la qualitat lingüística en el món empresarial.
El 57% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de Pime més competitiva; un 27%, per la de valors d’empresa; un 9% opten a la de comerç més competitiu; i un 7%, a la de qualitat lingüística en el món empresarial.
Per territoris, el 76% de les empreses que opten als Premis són de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (45); concretament, un 22% són del Vallès Oriental (13); un 17% del Baix Llobregat i L’Hospitalet (10), un 15% de Barcelona (9); un 12% del Vallès Occidental (7), i un 10% del Maresme i del Barcelonès Nord (6).
Pel que fa la resta de demarcacions, un 8% són de Girona (5); un 8% són de la Catalunya Central (5); un 6%, de Lleida (3), i un 2%, de Tarragona (1).
Quant als sectors econòmics que representen les candidatures proposades, 33 són de la indústria; 17 provenen dels serveis, 11 del comerç, 1 del sector de la construcció. Destaca el sector de les TIC que, per primera vegada, té un total de 6 candidatures.
El Sopar solidari anual de PIMEC, que servirà de marc per lliurar els Premis Pimes 2015,  serà l’1 de juliol. Com a novetat, aquest any s’emmarquen en el Bizbarcelona, la principal plataforma que dóna suport a emprenedors, pimes i autònoms que busquen i troben oportunitats de negoci, assessorament, finançament, inspiració i suport, i de la qual PIMEC és partner institucional.
També es lliuraran altres guardons que no van a Jurat com el Premi al Millor treball periodístic en temes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Premi a l’Experiència de col·laboració empresa-formació professional, el Premi a la Diplomàcia empresarial i el Premi a la Millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització.
L’acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i la quota íntegra del sopar que abonen els assistents es destinarà a una causa molt propera per a tots els emprenedors, el programa emppersona d’ajuda a l’empresariat, que la Fundació PIMEC va posar en marxa a finals del 2009.

Deixa un comentari