Publicat el 10/09/2015

L´exposició -Antoni Cumella 1913 – 1985-, recull 20 peces ceràmiques elaborades per l´artista entre els anys 1954 i 1975, que formen part del fons particular de la família. Es tracta d´una exposició que els amants de la ceràmica i de l´obra d´Antoni Cumella no es poden deixar perdre.
Antoni Cumella i Serret, forma part d´una generació de grans ceramistes catalans de la segona meitat del segle XX, com Josep Serra Abella i Josep Llorens Artigas, que van renovar completament el llenguatge de la ceràmica del nostre país, tot fent que aquest material, tan lligat a la peça utilitària, esdevingués el seu suport per a l´expressió artística.
En el cas de Cumella, aquesta expressivitat artística es fa més evident en la dimensió espacial i pictòrica de les seves obres, autèntiques escultures, amb un treball impressionant en les textures i els esmalts. En bona part de la seva producció, les formes (ovoides, esferes, etc.), netes i rotundes, estan despullades de qualsevol element decoratiu que no sigui l´acabat de la superfície amb esmalts monocroms amb matisos, gradacions de color i granulats que hipnotitzen completament l´espectador. També hi trobem plaques amb suggeridores decoracions i totxos de construcció intencionadament tallats i deformats, en una agosarada proposta artística realment innovadora
Lloc: Museu del Càntir d´Argentona, plaça de l´Església, 9

Deixa un comentari