Ulisses Fest conquerirà Premià de Dalt el 20 i 21 de setembre de 2019 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme Ulisses Fest conquerirà Premià de Dalt el 20 i 21 de setembre de 2019. Una peça arqueològica única al món i resident al Museu de Premià de Dalt dona nom al festival
Publicat el 16/09/2019

Una peça arqueològica única al món i resident al Museu de Premià de Dalt dona nom al festival que enguany es fa a la plaça l’Espolsada, al costat del pavelló

Divendres 20 i dissabte 21 de setembre són els dos dies en què se celebrarà a Premià de Dalt el festival Ulisses Fest 2019, organitzat per l’Ajuntament a l’entorn de l’anomenat “Plat d’Ulisses”. El festival canvia d’escenari i es farà a la plaça de l’Espolsada, un espai ampli i amb força aparcament.
Ulisses Fest, festival de referència al Baix Maresme, ens porta tres actuacions espectaculars, Els Catarres, Joan Dausà i Dàmaris Gelabert. La samba i la bossa nova de Difusambo i la música llatina, el lounge i el jazz de “SísPits Trio” completen un cartell de primer nivell per a l’edició d’enguany, amb entrada lliure.
Com sempre, els tasts gastronòmics de la fira posaran la cirereta a un esdeveniment plenament consolidat.

Activitats patrimonials
Gaudirem de dues actuacions de recreació i reconstrucció històrica teatralitzades, “Legio II Traiana fortis – Cohors i Barcinonum” i “Ornatrices Barcinonenses”, a càrrec de “Barcino Oriens”. Ambdós esdeveniments acostaran el públic a la vida de la Roma antiga, com ara la vida quotidiana de les dones patrícies i diferents aspectes de la vida militar de les legions romanes.

El “Plat d’Ulisses”
O Plat de Circe és una peça recuperada l’any 1999 en una intervenció realitzada a la finca de Can Verboom de Premià de Dalt. És un plat de terra sigillata africana que data entre la 2a meitat del segle IV i la 1a del segle V dC. Està decorat amb escenes de ‘L’Odissea’ i probablement, pertanyia a l’aixovar d’una vila romana situada en les immediacions.

Cursa Ulisses Atac
Dissabte 21 de setembre torna una nova edició d’aquesta cursa única. És una cursa combinada amb cronoescalada i descens amb sortides individuals cada 30’’. Els corredors/es són els veritables protagonistes lluitant contra el crono emulant l’Ulissses.

Premis
A banda dels 3 premis femenins i masculins de la cronoescalada i del descens, cal destacar el Premi Especial Ulisses en cas que coincideixi el guanyador/a dels dos trams de la combinada. Tots els guanyadors/es són coronats amb olivera, com els antics atletes clàssics.

La Ulisses Atac respon als valors de projecció de Premià de Dalt vinculats a l’esport i la vida saludable i, amb la voluntat d’iniciar els més petits en els mateixos, s’organitza aquells mateix matí la Ulisses Kids, per a infants entre 4 i 10 anys en què tots guanyen i obtenen premi.

Consultar program: http://www.premiadedalt.cat/fitxers/promocio-de-la-vila/ulisses-fest-2019/programa_ulisses_2019_0k.pdf

 

Deixa un comentari