Publicat el 09/09/2016

Dissabte 17 de setembre, Premià de Dalt reivindica el seu patrimoni organitzant un nou esdeveniment adreçat a tots els públics que s´ha anomenat el Dia d’Ulisses per a donar a conèixer una important troballa. 

Es tracta d’un plat de Circe que data del segle IV– V dC, trobat l’any 1999 mitjançant les intervencions arqueològiques realitzades al jaciment de Can Verboom, en un pou. 

El plat és una peça cabdal del patrimoni del municipi que il·lustra dos passatges de “L´Odissea” d´Homer. D’una banda, Ulisses lligat al seu vaixell i temptat per les sirenes, i de l’altra, Ulisses al temple de Circe.

El Dia d´Ulisses tindrà lloc a la plaça de la Fàbrica en què s’han programat xerrades amenes sobre diferents passatges de “L’Odissea” acompanyades de poesia i música, una cronoescalada i una fira gastronòmica regada amb el punt itinerant de la DO Alella. 

Com explica el regidor de Promoció de la Vila i del Museu, Carles A. Medina, “aquesta peça gairebé única, anomenada Plat de Circe, és l´excusa i el motiu per crear una fira singular per a Premià de Dalt, que uneixi, cultura, patrimoni, gastronomia, comerç i espectacle, i el Dia d´Ulisses és la primera llavor per aconseguir-ho”.

A la tarda tindrà lloc la cursa “Premià de Dalt Ulisses Atac (la combinada del Serviol)”. Dues proves de superació en una sola cursa, cronoescalada i descens. Seguidament, a la plaça de la Fàbrica es faran activitats i tallers per a infants sota el títol “Ulisses kids”. 

Més tard, en el mateix espai, tindrà lloc el 1r Tast gastronòmic de Premià de Dalt, amb un seguit de tastos sorprenents a càrrec dels establiments i comerços de la vila. També hi haurà cellers i el Punt Itinerant de la DO d´Alella. Tot a preus molts populars. Per a tancar la jornada s’han programat dos espectacles que uneixen teatre, música, ciència i humor, que arrodoniran l’esdeveniment, adreçat a tots els públics, especialment al familiar.

Més informació: 
http://www.premiadedalt.cat/ARXIUS/2016/PROMOCIODELAVILA/DIAULISSES/programa_ulisses.pdf

Deixa un comentari