Publicat el 21/03/2023

El diumenge 16 d’abril se celebra la tercera edició de la caminada que recorrerà l’Alt Maresme de Malgrat de Mar a Sant Pol de Mar

 

 

 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme convoca la tercera edició de la caminada per la Via Marina del Camí de Sant Jaume.
Se celebrarà el dia 16 d’abril i passarà per l’Alt Maresme amb l’objectiu de promocionar el Camí de Sant Jaume al seu pas per la comarca, fomentar l’activitat física i recórrer part de l’entramat de camins que ressegueix l’antiga Via Augusta.

Sortirà el diumenge 16 d’abril a les 9h de la plaça Xesco Boix de Malgrat de Mar i acabarà al Parc del Litoral de Sant Pol de Mar.
El camí passa en tot moment per la façana marítima, gaudint de les immillorables vistes del mar Mediterrani des de la costa maresmenca. Un itinerari de 12 km planer que voreja les poblacions passant pel seu passeig marítim, on cada municipi habilitarà un punt de segellat temporal perquè els caminadors marquin la seva compostela.

L’any 2018 es va celebrar la primera caminada, que significava la inauguració del camí, recorrent l’etapa 4, entre Sant Pol de Mar i Mataró. L’any següent la caminada pertanyia a la cinquena etapa, entre Mataró i Sant Adrià del Besòs. Enguany només s’ha programat una part de la tercera etapa -completa comprèn de Lloret de Mar a Sant Pol- per tal de donar-li un caire més familiar i fer-la més accessible.
L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona des de l’Àrea d’Esports, el Consell Esportiu del Maresme, els ajuntaments de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella i Sant Pol de Mar, la Orden del Camino de Santiago i la Associació Gerunda d’Amics dels camins de Sant Jaume.

La inscripció es pot fer al web de: Gesport al preu de 3 euros, que inclou avituallament pels participants i una samarreta commemorativa.

La Via Marina del Camí de Sant Jaume uneix la ciutat de Girona amb la de Barcelona resseguint l’antiga Via Marina de la Via Augusta. Setze municipis del Maresme compten amb punts de segellat per les persones que s’animen a fer el recorregut, que són Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat. Els espais on es pot segellar la credencial són punts turístics com museus, hotels, restaurants o fins i tot el Centre de Control del Port Balís, a més d’altres edificis institucionals com ajuntaments o oficines de turisme.

 

Redacció
Imatge i font:  Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

 

Deixa un comentari