Tretze ajuntaments s’adhereixen a la Xarxa d’Emprenedoria del Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/03/2011

Tretze ajuntaments de la comarca han signat, en el marc de les Jornades Econòmiques a Pineda de Mar i l’Alt Maresme, l’adhesió a la XEM (Xarxa d’Emprenedoria del Maresme). Es tracta d’una iniciativa que promouen conjuntament el Consell Comarcal del Maresme i el parc científic i de la innovació Tecnocampus Mataró-Maresme. Sorgeix del Pla Estratègic del Maresme per crear una oferta conjunta dels serveis públics que existeixen a la comarca per donar suport a les persones emprenedores amb ganes de crear una empresa, amb la voluntat de proporcionar a aquests serveis el valor afegit que l’usuari necessita.
La XEM (
www.xem.cat) té com a objectiu la generació de l’ecosistema per al suport a l’emprenedoria i la creació d’empreses al Maresme. Aquesta xarxa neix amb la voluntat de prestació de serveis per l’estimulació de tot el cicle d’emprenedoria: sensibilització i motivació, gestació, anàlisi de la idea i posada en marxa (localització territorial del talent), consolidació amb valorització de la innovació (universitat i Tecnocampus) i difusió d’aquesta innovació en tot el territori (Consell Comarcal del Maresme i els 30 municipis de la comarca).
De moment, i amb la perspectiva de noves adhesions, tretze municipis (Alella, Argentona, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, El Masnou, Pineda de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt i Tordera) formen part de la xarxa. Properament ho farà Cabrils, que ja ha aprovat el conveni d’adhesió. Set municipis més s’hi han mostrat interessats i es troben en diferents fases d’aprovació a nivell local.
Per primera vegada, la XEM se centrarà en els serveis i no en els municipis com s’ha fet fins ara, de tal manera que qualsevol emprenedor que vulgui crear negoci al Maresme obtingui els serveis que cerca a la XEM, independentment del seu municipi d’empadronament

Deixa un comentari