Publicat el 14/03/2023

La cursa, impulsada per Atresmedia amb la col·laboració de la Fundació AXA, té com a objectiu conscienciar sobre la seguretat vial i destina la recaptació al suport de les víctimes dels accidents de trànsit.

 

 

Badalona acollirà el diumenge 26 de març a partir de les 10 hores la primera cursa del Circuito de Carreras Ponle Freno 2023, que enguany es celebrarà a nou ciutats diferents.
Com en les altres edicions, la cursa Ponle Freno tindrà dos circuits amb sortida al passeig Marítim de la ciutat: un de 5 i l’altre de 10 quilòmetres i altres curses més petites per als nens i les nenes que hi vulguin participar.
La cursa tindrà una única classificació conjunta que distingirà entre categoria masculina i femenina. Els tres primers classificats d’aquestes dues categories rebran un trofeu acreditatiu del seu resultat.
El termini d’inscripció finalitza el dissabte 25 de març, a les 14 hores, o fins que s’acabi el nombre de dorsals disponibles. La quota d’inscripció és de 5 euros que es destinaran íntegrament a projectes en favor de les víctimes d’accidents de trànsit i inclou el dorsal i el xip de la cursa i una samarreta tècnica commemorativa.
A Badalona els fons aniran destinats al programa Hospisport de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. És un projecte de rehabilitació per a persones amb discapacitat física ingressades o recentment donades d’alta dels hospitals públics catalans adscrits al programa. Hospisport presenta i apropa diverses activitats físiques adaptades a les persones amb una discapacitat física.
La recollida dels dorsals i les samarretes es podrà realitzar el divendres 24, de 17 a 20 hores, i el dissabte 25 de març d’11 a 20 hores al Centre Comercial Montigalà (passeig d’Olof Palme 28-36).

A més de Badalona, el Circuito de Carreras Ponle Freno 2023 es completa amb les proves organitzades a les ciutats Saragossa (14 de maig), Màlaga (10 de juny), València (17 de juny), Pontevedra (24 de juny), Vitòria-Gasteiz (24 de setembre), Santander (1 d’octubre), Madrid (19 de novembre) i Las Palmas de Gran Canària (17 de desembre).

La presentació de la cursa a la ciutat ha comptat amb la presència de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Salut i Esports de l’Ajuntament de Badalona, Teresa González; del director general del Centro de Estudios y Opinión de Ponle Freno-AXA i president de la Fundació AXA, Josep Alfonso; del president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, Josep Giménez, i del campió del món de marató, Martín Fiz.

La quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González, ha afirmat durant la presentació de la cursa que “és un orgull per a Badalona ser la ciutat que obre el Circuit de Curses Ponle Freno 2023, ja que unim el nostre nom a una causa solidària que comparteix els nostres valors”. La regidora González ha destacat que “Badalona és una ciutat oberta, que acull i que té les cures i el benestar de les persones com una prioritat, per això volem ser part d’aquesta mena d’esdeveniments que posen la nostra ciutat en el mapa i la projecten a l’exterior de manera positiva, amable i optimista”.
Josep Alfonso, director general de la Fundació AXA, ha apuntat que “Badalona és una ciutat oberta al mar, i sens dubte, oberta al compromís amb PONLE FRENO. Badalona obre el circuit dels 15 anys de PONLE FRENO, en el que sens dubte serà un any històric per a aquesta iniciativa. Volem continuar conscienciant, i hem vist que a través de les curses es genera proximitat al ciutadà. I el que és més important, tota aquesta tasca es fa gaudint a través de l’esport”.

D’altra banda, Josep Giménez, president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, ha posat el focus que “ens fem càrrec de donar a conèixer que després d’un accident o una discapacitat de naixement, és possible continuar amb una activitat esportiva, adaptada a les possibilitats de cada cas”.

La recaptació que s’aconsegueix gràcies a les inscripcions de les carreres i que es destina, des del principi i de manera íntegra, a projectes en suport a víctimes d’accidents de trànsit, és un clar exemple que reflecteix la filosofia amb la qual va néixer aquesta iniciativa de traspassar les pantalles i les ones per a crear un impacte directe en la societat.
L’any passat, el Circuit de Carreras Ponle Freno va tancar 2022 amb una recaptació de més de 220.000 euros a favor d’aquests projectes i va assolir més de 23.000 inscrits en les seves convocatòries.

Per a més informació sobre la prova a Badalona podeu consultar el web de l’esdeveniment.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari