Publicat el 23/09/2016

El 22 de setembre va tenir lloc la inauguració oficial de la 36ena edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, a càrrec del representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i de la tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Fires, Núria Parella. Una Fira que sota el títol “Turisme i Identitat” transporta a les ciutats de Dublín, Anvers i Praga.

A més, la novetat és que, enguany, la fira passa de tenir 13 a 30 artesans gràcies a un acord amb la Federació d’Associacions d’Artesans i Oficis de Catalunya que permetran variar la tipologia de les exposicions.

Les Nits Temàtiques tornaran a tenir especial importància en aquesta edició. La nit de divendres estarà dedicada a la ciutat d’Anvers, amb un record-homenatge a l’actor i cineasta Jacques Brel, l’espectacle “Shake, shake, shake” a càrrec de la companyia catalano-belga Paki Paya, i un tribut a Jan Fabre, director de teatre, d’òpera, coreògraf i artista visual.

Dissabte, Dublín serà la protagonista de la nit, amb l’actuació del conjunt Irish Corner & Nuala que presentaran l’espectacle d’Irish folk i dansa tradicional. Diumenge a la nit, la Fira de Calella tancarà amb la nit temàtica dedicada a Praga amb el concert de música de cambra “Un passeig per Praga” que repassarà obres de Mozart, Josef Suk, Leóš Janá?ek, Bohuslav Martinú i Antonín Dvo?ák.

Pel que fa a la Festa Major de la Minerva, va donar el tret de sortida el passat 22 de setembre, a la plaça de l’Ajuntament, amb el pregó infantil de Festa Major a càrrec dels alumnes de l’Escola Freta i seguidament ball dels Gegantons i xocolatada. A les 21.00 h, el pregó de Festa major a càrrec del Club Futbol Calella, amb motiu de Calella Vila Europea de l’Esport 2016. Al vespre, a la Fàbrica Llobet-Guri va començar el 25è Festival de Jazz & Blues “Txespi” a Calella i a l’envelat, barraques amb l’actuació de Trau, Jodie Cash Fingers i Imperial Jade.

Divendres, 23 de setembre, a les 13.30 h es celebrarà la 35a Mostra de Plats Casolans, que enguany retrà homenatge a la Quimeta de La Roda, amb la presentació d’un conjunt de plats elaborats pels seus alumnes. A les 18.00 h, a la plaça Lluís Gallart, gran festa dels colors (Holi Festival) i a la mateixa hora, però a l’envelat, tindrà lloc el concert solidari a càrrec de l’orquestra Maravella a benefici de “Pallassos en rebel·lia”. A partir de les 00.30 h, l’envelat acollirà una nova nit de barraques amb els grups Marinah (Ojos de Brujo) i Hey! Pachucos.

Dissabte dia 24, a les 10.00 h, a la platja Gran tindrà lloc la demostració de Tirada a l’Art; a partir de les 18.00, diada castellera, i a les 20.00 h, a la plaça de l’Església, Pubillatge de Calella 2016.
A les 21.00 h, a la Sala Mozart, concert Matèria del Temps amb Jordi Molina i a les 22.00 h, a la plaça Lluís Gallart, correfoc, a càrrec dels Udols de Foc Diables de Calella. Tancarà la nit de dissabte, la festa del fluorescent i els grups Aspencat i The Patillas, a l’envelat a partir de les 00.00 h.

Durant el matí de diumenge 25, tindrà lloc la 34a Trobada de Gegants i la cercavila de les colles participants i a les 10.30 h, prop de l’envelat, 42è Concurs d’Arròs a la Cassola.
A partir de les 18.00 h, també a l’envelat, tindrà lloc un concert de teatre líric a càrrec de l’Orquestra Simfònica Harmonia i a les 20.00 h, a la Sala Mozart, representació de l’obra de teatre “T’estimo, però no tant”.
Els focs artificials a partir de les 21.30 h, al passeig de Garbí, tancaran la Festa Major de la Minerva 2016. 

Deixa un comentari