Publicat el 02/06/2021

Amb motiu de les restriccions per la covid-19, la venda tindrà lloc a les portes de cada escola

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) arriba a la seva part final, on les cooperatives escolars creades per l’alumnat de 5è de primària de l’Escola del Mar i Franciscanes Vilassar de Mar posen a la venda els seus productes.
Aquest any, excepcionalment, també vendran els productes les cooperatives que l’any passat no ho van poder fer a causa de la pandèmia, en concret, les de 6è del Vaixell Burriac i de Franciscanes.
Hi haurà un ampli ventall, tots ells fets de forma artesanal i amb materials reciclables. Amb motiu de les restriccions per la covid-19, la venda tindrà lloc a les portes de cada escola.

Les primeres en vendre els seus productes seran les tres cooperatives de l’Escola del Mar: 44 Mans juntes, The best coop i Un mar creatiu.
Ho faran el dijous 3 de juny, de 9 a 10.30 h, i el divendres 4 de juny, de 15.30 a 17 h.
Entre els productes que han creat, hi haurà llapis, clauers, multillocs, punts de llibre, atrapa somnis, marcs de fotos…
Les cooperatives de l’escola Franciscanes vendran els seus productes el 8 de juny i les del Vaixell Burriac, el dia 11.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola és un programa de la Diputació de Barcelona impulsat per l’Ajuntament de Vilassar de Mar, que té la finalitat de treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria entre l’alumnat de cinquè de primària.
Durant tot el curs, l’escola i els infants que hi participen creen i gestionen una cooperativa des de la seva constitució fins al seu tancament: redacten els estatuts i fan l’acta de constitució; dissenyen la imatge de la cooperativa, li posen nom i difonen la seva activitat; decideixen els productes per vendre; calculen el cost i cerquen finançament per poder-los produir; elaboren els productes i els venen. Els participants prenen les decisions sobre el funcionament de la cooperativa de forma democràtica i reparteixen entre tots les tasques que s’han de fer.
Els beneficis que obtinguin els destinaran a les ONG que cada cooperativa hagi triat.

 

Deixa un comentari