Publicat el 17/07/2020

Aquesta setmana finalitzen els treballs forestals de manteniment de les franges perimetrals de prevenció d’incendis a Teià

Enguany, es va començar a actuar a finals de maig a les urbanitzacions de Paradís, Santa Fe, Assumpció i les Delícies i s’ha acabat ara a la Vinya i el Pi de l’Indià, després d’haver desbrossat també el torrent de Vallmora, la zona verda adjacent i els vorals del camí d’Alella.

Nova reobertura
El ple municipal va aprovar l’any 2010 els Plans de Prevenció en Urbanitzacions (PPU) dels nuclis habitats de muntanya. En aquell moment, l’Ajuntament va realitzar l’obertura de les primeres franges de 25 metres al voltant de les urbanitzacions amb mitjans propis, però amb algunes limitacions imposades per la topografia i la maquinària de què es disposava.
Des de llavors, s’hi han fet feines de manteniment de forma periòdica, cada 2 anys, a càrrec d’empreses especialitzades de serveis forestals.
Tanmateix, 10 anys després de la primera actuació, l’Ajuntament ha estimat convenient, d’acord amb l’Oficina Tècnica de Prevenció d’Incendis de la Diputació de Barcelona, que calia fer-hi una actuació més contundent. La regidora de Medi Ambient, Montse Riera, explica que “era necessari executar una reobertura de les franges i incidir en aquells trams on no es va poder treballar més a fons durant la primera intervenció”.
Subvenció del 90%
En total, el conjunt de sectors de muntanya sumen un total de 4,25 hectàrees de superfície: 1,13 a les Delícies i 3,12 a Paradís, Santa Fe i Assumpció. A més de l’estessada del sotabosc s’hi han talat i retirat una dotzena d’arbres.
Aquests treballs de reobertura van ser adjudicats per un import de 17.379 euros, IVA inclòs, als quals cal afegir-hi 1.738 euros en concepte de direcció d’obra a càrrec d’un enginyer tècnic forestal.
La regidora de Medi Ambient explica que l’Ajuntament compta amb una subvenció de la Diputació que cobreix el 90% del cost, dins de la convocatòria d’ajuts de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019.
Pi de l’Indià i Vallmora
D’altra banda, els treballs d’obertura de la Vinya i el Pi de l’Indià corresponen a la fase III del projecte de PPU aprovat per l’Ajuntament el 2018 i executat parcialment el 2019. L’actuació ha comportat la desbrossada del canyar de Vallmora, l’estessada del sotabosc i la tala i retirada d’un eucaliptus mort i d’una desena de pins, ja que la normativa prohibeix la continuïtat entre capçades.

Deixa un comentari