Publicat el 30/06/2022

Des del consistori s’està treballant amb les administracions competents per implementar un seguit de mesures que minimitzin els problemes relacionats amb els senglars i la dispersió de la brossa

 

 

 

La població de senglars a Catalunya ha augmentat considerablement els darrers anys i cada cop és més freqüent trobar aquests animals voltant pels pobles i ciutats. Òrrius, no n’és una excepció. De fet, és un dels indrets més exposats degut a la seva proximitat amb el medi natural. Els senglars s’han habituat a buscar i trobar menjar fàcilment dins dels nuclis urbans, aproximant-se sobretot a la zona dels contenidors.

Mentre s’està buscant com resoldre aquesta qüestió, el consistori fa una crida a la ciutadania perquè dipositi les restes de menjar dins dels contenidors corresponents i no abandonar així les bosses a fora, fet que els facilita l’accés als aliments que busquen perquè es guien per l’olor. 

La gestió de la població de senglars la realitza el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i, actualment, l’Ajuntament està en converses per veure quines mesures adoptar. També s’està parlant amb el Parc de la Serralada Litoral per saber quines d’altres accions es poden prendre.

 

Redacció
Imatge: Elisabet Cuquet
Font: Ajuntament d’Òrrius

 

Deixa un comentari