Publicat el 27/06/2020

L’operació implicarà el tancament al públic dels trams de platja afectats

Dilluns vinent, dia 29 de juny, començaran els treballs de transvasament de sorra des de la platja de Llevant a la del Pla de l’Os. L’operatiu, que es farà mitjançant camions i el cost del qual va íntegrament a càrrec de l’empresa concessionària del port Marina Port Premià, té per objectiu garantir la solidesa del passeig marítim, malmès durant l’episodi del temporal Glòria el passat gener, i guanyar uns metres de platja a la zona litoral del centre de la vila.

Segons el calendari previst, dilluns es faran els treballs d’implantació, tancament i preparació de camins i senyalització. Del 30 de juny al 2 de juliol es faran el transvasament. Els camions treballaran en horari de 6 a 19 h. En aquest horari no estarà permès l’accés a les zones de platja i a les guinguetes dels trams afectats. És previst que els treballs finalitzin el 3 de juliol quan la mateixa empresa encarregada farà els treballs de neteja. En total es transvasaran 2.300 m³ de sorra.

Retard a causa de la crisi de la COVID-19
El transvasament de sorra arriba amb retard respecte al moment que seria desitjable a conseqüència dels endarreriments organitzatius que la crisi de la COVID-19 ha comportat a l’empresa responsable d’aquest.

Cal recordar que la manca de sorra a les platges és un problema comú a diversos municipis del Baix Maresme.
En aquest sentit, l’Ajuntament fa anys que reclama a les administracions competents una solució definitiva a aquesta problemàtica que eviti la necessitat d’operatius puntuals com el que es durà a terme la pròxima setmana.

Des de l’Ajuntament demanem disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquests treballs entre els usuaris de les platges.

 

Deixa un comentari