Publicat el 23/01/2019

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina des del passat dilluns, 21 de gener, i fins al proper diumenge, 27 de gener, una campanya preventiva de control de les distraccions al volant

Aquesta campanya preventiva de control de les distraccions al volant i de respecte a les indicacions dels semàfors, amb les policies de trànsit dels Mossos d’Esquadra i les policies locals, es mantindrà activa fins al diumenge 27 de gener.
Es tracta de la primera campanya d’aquest tipus que es realitza aquest 2019, i la segona de les 17 campanyes preventives previstes per a aquest any, segons ha informat Trànsit en un comunicat. Tal com explica l’organisme, al llarg del 2018 es van realitzar tres campanyes de prevenció de distraccions i es van imposar 7.311 denúncies, de les quals un 62,4 % van ser per conduir mentre s’utilitzaven dispositius de telefonia mòbil, un 31,3 % per incompliment de les obligacions indicades per un semàfor, i un 6,2 % per circular amb un vehicle utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l’atenció permanent a la circulació.

Trànsit també explica que l’any passat el 23 % de l’accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions, motiu pel qual insisteix a portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit. Les distraccions que estan tenint conseqüències més tràgiques a les carreteres són les causades pels telèfons mòbils.
Les infraccions per conduir manipulant aquests dispositius, GPS o d’altres que es consideren incompatibles amb l’obligatorietat d’atenció permanent a la conducció són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís.
En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís

Redacció La Clau

Deixa un comentari