Publicat el 10/04/2014

 En el marc de la 59ena Nit de l’Esport, que tindrà lloc el divendres 11 d’abril, a les 8 del vespre, al Teatre Monumental de Mataró, es llegirà el “Manifest dels valors de l’esport”, un document en el qual per primera vegada tota la comunitat esportiva de la capital del Maresme es compromet públicament a fomentar una conducta ètica en l’àmbit esportiu.
En el manifest, en primer lloc, s’enumeren tots els beneficis que la pràctica esportiva reporta a la persona, tant a nivell físic com psíquic. I després, tots els agents del món de l’esport – esportistes, entrenadors, jutges i àrbitres, clubs i entitats i espectadors- es comprometen específicament, segons les seves funcions, a viure l’esport tenint en compte valors com el respecte, l’educació, el joc net o l’autoritat, entre molts altres.
Diverses personalitats locals referents de cada àmbit seran els encarregats de fer la lectura del manifest. Per exemple, en nom de tots els esportistes de la ciutat, llegirà un fragment del “Manifest dels valors de l’esport” la jugadora de waterpolo Marta Bach, medallista olímpica i campiona del Món.
Aquest document s’ha creat en una taula de treball oberta en la qual hi han participat membres del Consell de Participació d’Esports de Mataró, entitats esportives de la ciutat i diverses persones a títol personal.
A més de la lectura solemne que tindrà lloc  dins la gala de la Nit de l’Esport, aquest manifest també es llegirà en diferents competicions que se celebraran els pròxims dies a la ciutat i es penjarà en tots els equipaments esportius de Mataró.
Mataró, ciutat de valors
La presentació del “Manifest dels valors de l’esport” forma part del projecte “Mataró, ciutat de valors”. Durant aquest 2014 la capital del Maresme treballa cada mes un valor diferent (el compromís, l’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió). I cada valor esdevé lema de reflexió comunitari de totes les institucions, centres educatius i entitats (socials, polítiques, esportives, educatives assistencials…) de la ciutat.

Deixa un comentari