Publicat el 20/04/2021

De ben segur que les roses, els llibres i els enamorats protagonitzaran la propera diada de Sant Jordi al municipi

Després de l’aigualida celebració de l’any passat, a causa del confinament per la pandèmia de la COVID-19 i sense oblidar les mesures sanitàries vigents, aquest 23 d’abril, seran diverses les activitats que amenitzaran la celebració al Masnou.

Els més petits podran gaudir d’un espectacle al carrer.
En concret serà als jardins de Can Malet, que acolliran l’activitat Olor de contes, a càrrec de Cris Aguirre.
Se n’hi faran dues sessions: l’una a les 17.30 h i l’altra a les 19 h. Tot i que l’activitat és gratuïta, les places són limitades. S’han esgotat tres dies abans de celebrar-se l’activitat. Només podran accedir-hi les persones que comptin amb  inscripció prèvia, www.elmasnou.cat.

D’altra banda, al matí i al mateix recinte, els més grans (els majors de 65 anys) podran gaudir d’una actuació musical en què sonaran cançons de sempre amb un concert especial per Sant Jordi a càrrec de Josep Aznar (tenor) i Anastasiia Brezden (piano). Serà a les 11h i, com en l’anterior activitat, l’aforament serà limitat i condicionat a les mesures vigents establertes pel Procicat en cada concert.
Per aquest motiu, cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon 93 557 17 77, de dilluns a divendres de 12 a 14 h i els dijous de 16 a 19 h.

Parades de roses i llibres
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha elaborat, conjuntament amb els gremis afectats, un pla específic per consensuar un seguit de recomanacions, mesures i paràmetres per celebrar Sant Jordi a les llibreries i carrers d’arreu del país de manera segura, subjectes als protocols, restriccions i mesures adaptats a les prescripcions de les autoritats sanitàries durant el període que comprengui la pandèmia COVID-19.

Per tal de garantir la responsabilitat de la gestió dels espais, l’afluència de públic i donar resposta a qualsevol incidència, el document recomana que la diada aquest any sigui exclusivament professional (parades de llibreters, editors i floristes agremiats i/o amb llicència d’activitat) en aquells municipis que comptin amb aquests establiments.
És per aquest motiu que per al proper dia de Sant Jordi està previst que hi hagi instal·lades una desena de parades a la via pública, segons les sol·licituds que han arribat al Departament de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament i que s’han pogut autoritzar.
D’entre les parades dedicades als llibres, dues escriptores masnovines signaran els seus durant aquesta Diada. D’una banda, Olimpia González, mestra jubilada, ha escrit una trilogia de contes infantils una part de la trama dels quals té lloc al Masnou. La seva parada s’ubicarà a la plaça de la Llibertat.
De l’altra, Àngela Landete signarà  El Viaje de Haidi, a la plaça de Marcel·lina de Monteys. Landete ha escrit un drama romàntic que tracta l’evolució psicològica d’una dona malalta de fibrosi quística.

 

Deixa un comentari