Tot a punt per a la celebració de la 23a Cursa Popular de Caldes d´Estrac, el proper diumenge 11 de març | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/03/2012

Un total de 800 participants correran aquesta prova atlètica que transcorre per un circuit urbà de 10 quilòmetres. En les darreres edicions, la Cursa Popular ha guanyat prestigi en l´àmbit atlètic, formant part de l´anomenada Lliga Internet Championchip, una de les més concorregudes.
Corredors provinents de diferents indrets del país, de l’estat espanyol i fins i tot de l’estranger, participen el diumenge 11 de març en la 23a edició de la Cursa Popular de Caldes d’Estrac, una prova atlètica que enguany presenta algunes novetats respecte edicions anteriors.
 
La Cursa compta amb un circuit urbà, anomenat de “Les 4 Viles”, en referència a Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís), a més de Caldes d´Estrac. Aquest traçat 10 km, amb sortida i arribada a Caldes d´Estrac, ha estat molt ben valorat per part dels corredors de les darreres edicions.
 
En aquesta edició del 2012 l’organització ha introduït algunes novetats en aquest circuit, com ara el tret de sortida de la cursa, que es farà a la part baixa de la Riera de Caldes, tot just a sota del pont del Camí Ral (que travessa la Riera per dalt). Des d’aquest punt s’iniciarà un recorregut Riera amunt que recorrerà bona part del centre històric de Caldes i passarà per indrets com les Torres de guaita (la d’en Busquets i la Torre Verda)  i, ja a la part alta, l’anomenat Mirador de Caldes, des d’on es contempla una visió diferent a l’habitual de tot el municipi.


Amb una clar objectiu de foment de l´esport i aposta per la participació ciutadana, l´Ajuntament de Caldes estableix a la zona d´arribada tota una infraestructura que compta amb la instal·lació de carpes i una part lúdica per a nens i nenes, amb inflables i zona de jocs. És en aquest punt on els corredors participants obtenen el seu avituallament, enguany a base de fruita, un cop finalitzada la prova. Aquest espai també compta amb una zona de recuperació i fisioteràpia per als corredors.
 
La Cursa Popular de Caldes aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacte i instantània de la prova i inclou  la Cursa Popular de Caldes en la prestigiosa i reconeguda Lliga Internet Championchip. Inscrita en la Federació Catalana d´Atletisme, la Cursa  compta amb l´organització de la regidoria d´Esports i el Centre Atlètic Laietània i, en aquesta 23a edició el número d’espònsors ha augmentat considerablement.
 
La Lliga Internet Championchip compta amb un segell de qualitat destacat i un calendari de competició de referència, que inclou un circuit anual de més de 100 competicions, algunes d’elles amb triple puntuació, d’altres, el doble i la resta, simple. Els participants han d’assegurar-se la puntuació a 14 d’elles.
La tecnologia Mylaps-Championchip de cronometratge mitjançant xips, implementada a Catalunya i a diverses curses de l’Estat espanyol, només requereix la utilització d’ un dispositiu personal per part del corredor, la instal·lació de un senzill mecanisme situat al llarg del recorregut de la cursa, consistent en una espècie de catifa amb sensors connectats a l’ordinador central. Aquest sistema permet obtenir el temps real de cada participant.
 
L´any 2008, l´Ajuntament de Caldes d´Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-ne (la darrera edició va ser la de l’any 2004). En les darreres edicions de la Cursa Popular ha quedat palès que aquesta prova esportiva esdevé una festa per al municipi, que desperta el dia de la seva celebració amb una intensa activitat al carrer.
http://www.caldetes.cat/document.php?id=1513
inscripcions: http://www.championchip.cat/web/

Deixa un comentari