Publicat el 05/09/2020

Tot i el context actual, el Masnou mantindrà els actes tradicionals per celebrar la Diada Nacional de Catalunya

Tant la conferència com l’ofrena floral, els dos actes commemoratius que es realitzen per aquestes dates, es duran a terme amb restriccions i novetats a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.

La més significativa és la de l’ofrena floral, que es farà sense públic. Amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre, l’alcalde, Jaume Oliveras, ha volgut transmetre un missatge de força als masnovins i masnovines.
Ha emès un BAN: (http://elmasnou.webmunicipal.diba.cat/media/repository//noticies/noticies_2020/BAN_Diada_2020__1_.pdf)  en què explica els principals canvis de la celebració, sanciona la repressió dels fets d’octubre de 2017 i convida la ciutadania a participar-hi de formes diferents com engalanant els balcons o a les xarxes socials.

D’una banda, la conferència “Pensar la república en temps de pandèmia” tindrà lloc el dijous, 10 de setembre, a les 19 h a la sala Joan Comellas (Edifici Centre). Serà a càrrec de Jordi Muñoz, politòleg i professor de ciència política a la Universitat de Barcelona.
L’aforament a l’acte serà limitat i, per assistir-hi, és imprescindible realitzar la inscripció  a través del web municipal: http://elmasnou.cat/inscripcio-conferencia-diada i rebre el correu de confirmació. Tant l’accés restringit a persones inscrites com el canvi d’ubicació respecte a anys anteriors són mesures de prevenció davant la pandèmia de la COVID-19.

La tradicional ofrena floral de l’Ajuntament i les entitats serà tancada al públic i sense les actuacions de música i ball que sempre l’han amenitzat. Es durà a terme divendres, 11 de setembre, a les 11 h als jardins de Lluís Companys. El canvi d’ubicació d’enguany, proper a la plaça on s’havia dut a terme sempre, l’Onze de Setembre, respon de nou a una millora de l’espai per tal de complir amb les mesures de prevenció, de manera que l’ofrena es farà al monòlit que commemora, aquest 2020, els vuitanta anys de l’afusellament i l’assassinat del qui va ser president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys.

L’Ajuntament ja ha contactat amb les entitats del municipi per indicar-los el protocol que caldrà seguir a l’hora de fer les ofrenes.  Per tal de poder garantir les mesures de seguretat, es farà l’ofrena d’una forma esglaonada i la convocatòria serà per ordre alfabètic entre tots les entitats que hi vulguin participar. D’altra banda, per part del consistori també hi haurà restriccions, i només hi assistiran l’alcalde i un representant per a cadascun dels grups municipals.

 

Deixa un comentari