Publicat el 01/04/2019

Inicia’t, que s’inaugurarà oficialment el dissabte 6 d’abril a les 12 h, també es presenta com un saló de l’ensenyament dels oficis del mar, obert a orientadors, estudiants i un públic familiar.

Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus Oficis, celebra la seva quarta edició des del divendres 5 fins al dimarts 9 d’abril. La inauguració està programada per al dissabte 6 d’abril a les 12 h.  Després de les seves tres primeres edicions, la fira ha valorat avançar la cita a principis d’abril per poder complir els seus objectius d’apropar, estimular i iniciar el màxim nombre de persones en la pràctica de la nàutica que podríem anomenar de proximitat.
L’avançament de les dates respon a la voluntat d’estimular millor els potencialment interessats just abans de la temporada que al nostre país ve marcada per l’inici de la Setmana Santa.
Un canvi que també s’ha consensuat amb el col·lectiu de formadors per a adequar-se al calendari escolar i integrar-se al final del segon trimestre, proper al període de preinscripcions dels cicles formatius, universitari i de graus
Entre les apostes que s’han anat conformant amb l’anàlisi de les edicions anteriors, cal destacar la voluntat d’Inicia’t d’esdevenir una marca que treballi durant els 365  dies de l’any la temàtica i la seva diferenciació respecte de la formació i els oficis del mar sumant a la Fira el Fòrum Inicia’t.

La idea de la cita, concretament en la seva oferta comercial, que tindrà lloc del divendres 5 al diumenge 7, és mostrar i respondre a la pregunta: “I tu, en què navegaràs aquesta temporada?
Inicia’t és l’aparador d’artefactes i de la nàutica de proximitat, sigui de temporada o per navegar tot l’any, de complements, d’accessoris amb totes les opcions per sortir al mar…
Així doncs, la fira Inicia’t s’ha d’entendre, a més, com un aparador d’embarcacions i propostes reals per a l’accés definitiu al mar i el foment de l’activitat nàutica que és, al cap i a la fi, el motor que alimenta un sector industrial i de serveis a l’alça amb una creixent projecció cap al futur en l’activitat econòmica de l’àrea i del país. Sí, l’economia blava ofereix un mar de possibilitats professionals!

La nàutica, un mar de sortides i possibilitats professionals
Precisament la formació té molt a veure amb la ja present “economia blava” instal·lada en el nostre entorn. I aquest és l’eix de la segona part de la Fira, el dilluns 8 i dimarts 9 d’abril, amb la presència de centres de secundària que faran una activitat a l’aigua o visita, assistiran a una xerrada i realitzaran un recorregut pels estands on se’ls informarà sobre l’oferta formativa existent per orientar el seu futur cap als oficis relacionats amb el mar ja sigui des de terra o bé directament exercits a l’aigua.

Per centrar l’atenció dels joves en aquesta megaexposició sobre els oficis del mar, Inicia’t ha ideat una gimcana-concurs en línia en la qual els alumnes a través del mòbil hauran de respondre preguntes clau sobre la temàtica de cada estand; d’aquesta manera, s’aniran configurant rànquings: un per instituts i un altre per grups de treball.
Els guanyadors rebran una panera d’obsequis oferts per Marina de Badalona, operadors del port i centres de formació (càmeres d’activitat i subaquàtiques, prismàtics, entrades per veure jugar el Club Joventut de Badalona, visita guiada a la Facultat de Nàutica, activitats de paddle, sortides amb el quetx ‘Ciutat Badalona’); els premis es lliuraran en un programa de televisió de Badalona en directe.
Inicia’t compta amb la participació de la Facultat de Nàutica de Barcelona, l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, de l’empresa EMV, dels professionals de l’escar del Port, una carpa conjunta amb els estudis d’FP de manteniment d’embarcacions, Salvament Marítim, la Fundació per la Navegació Oceànica Barcelona, la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, els socorristes de Proactiva Open Amrs, Tecnocampus, el Clúster Nàutic, entre d’altres.

Durant aquestes dues jornades, la Fira també estarà oberta a grups com orientadors, famílies, etc, que no hagin pogut venir de manera organitzada amb el seu centre de formació i que tinguin curiositat per descobrir les possibilitats laborals, i per tant prèviament formatives, dels oficis del mar, des del socorristes al capità de la marina mercant.

S’ha habilitat el portal  www.iniciatbadalona.cat per consultar i reservar activitats a l’aigua durant el cap de setmana; també es pot contactar amb els operadors directament durant la fira.

 

 

 

Deixa un comentari